ΝΒΑ 2022-23: Οι 30 ομάδες στο μικροσκόπιο σε μία σεζόν... ερωτηματικό!

Τo fosonline.gr αναλύει πού βρίσκονται οι 30 ομάδες του NBA λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2022-23.

ΝΒΑ 2022-23: Οι 30 ομάδες στο μικροσκόπιο σε μία σεζόν... ερωτηματικό!

Λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν με μεγάλη σιγουριά για τη σεζόν 2022-23 στο NBA. Το μόνο σίγουρο είναι ότι... όλα είναι ανοιχτά. Πολλές ομάδες είδαν τα λάθη τους και προχώρησαν σε σημαντικές ενισχυτικές κινήσεις, ενώ άλλες επλήγησαν από εσωτερικά και εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Ενόψει του πρώτου τζάμπολ της κανονικής περιόδου τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/10), το fosonline.gr σας παρουσιάζει συνοπτικά την «ακτινογραφία» των 30 ομάδων της λίγκας σε ανατολική και δυτική περιφέρεια.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Μπόστον Σέλτικς

Οι περσινοί φιναλίστ διατήρησαν τον κορμό τους, έκαναν κάποιες κινήσεις, στάθηκαν άτυχοι λόγω σοβαρών τραυματισμών (π.χ. Γκαλινάρι), όμως η σκιά του μονοετούς αποκλεισμού του Ίμε Ουντόκα μπορεί να αφήσει το σημάδι της στη Βοστώνη...

Φιλαντέλφεια Σίξερς

Οι Σίξερς έχουν ποντάρει υπερβολικά πολλά στη συνεργασία των Τζέιμς Χάρντεν και Τζοέλ Εμπίντ. Όσο οι δύο τους ακόμα ψάχνουν χημεία και ισορροπία, η Φιλαδέλφεια θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μπρούκλιν Νετς

Οι φετινοί Νετς είναι σίγουρα ένα από τα ερωτηματικά της σεζόν. Το όλο σίριαλ με τον Κέβιν Ντουράντ, ακόμα και αν έληξε αίσια για το Μπρούκλιν, δεν μπορεί παρά να έχει αφήσει απόνερα στα αποδυτήρια και στο τεχνικό επιτελείο.

Τορόντο Ράπτορς

Οι Καναδοί μπορούν και θέλουν να επενδύσουν στον Σκότι Μπαρνς για να εξελιχθεί στον επόμενο μεγάλο ηγέτη της ομάδας. Το Τορόντο δεν διαθέτει το μεγάλο όνομα, όμως ο Νικ Νερς έχει γεμίσει το ρόστερ με πολυεργαλεία για όλες τις δουλειές.

Νιου Γιορκ Νικς

Μετά από ακόμα μία άνιση σεζόν, οι Νικς ψάχνουν μία σταθερά καλή πορεία και ευελπιστούν ότι ο νεοαποκτηθείς Τζέιλεν Μπράνσον θα καλύψει το κενό στον «άσο» που έπληξε για χρόνια την ομάδα. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ αναμένεται ακόμα καλύτερος, όμως είναι σαφής η έλλειψη βάθους στον πάγκο.

Μιλγουόκι Μπακς

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θεωρητικά γέμισαν το ρόστερ τους και κάλυψαν τα κενά τους, παραμένουν μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου, όμως ξεκινούν τη σεζόν από μειονεκτική θέση λόγω της απουσίας του Κρις Μίντλετον.

Σικάγο Μπουλς

Μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο μισό, οι Μπουλς έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο μισό της σεζόν. Φέτος θέλουν μεγαλύτερη διάρκεια, κράτησαν τον κ ρμό τους και θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του Λόνζο Μπολ για όσο χρειαστεί.

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Σίγουρα μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες ομάδες της σεζόν με ένα εξίσου νεανικό και έμπειρο ρόστερ. Η δε απόκτηση του Ντόνοβαν Μίτσελ κάνει το Κλίβελαντ να κοιτάζει (δικαιολογημένα) ακόμα πιο ψηλά.

Ντιτρόιτ Πίστονς

Οι Πίστονς δεν έχουν μεγάλους στόχους για φέτος, αλλά χτίζουν με το βλέμμα στο μέλλον και ευελπιστούν ότι η επιλογή του Τζέιντεν Άιβι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Ιντιάνα Πέισερς

Όπως το Ντιτρόιτ, έτσι και οι Πέισερς έχουν προχωρήσει σε ανοικοδόμηση του ρόστερ τους ποντάροντας πολλά σε νεαρούς παίκτες, όπως οι Χαλιμπάρτον, Μάθουριν και Ντουάρτε.

Μαϊάμι Χιτ

Πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη στην Ανατολή, οι Χιτ των Μπάτλερ, Λάουρι και Χιρό στοχεύουν να φτάσουν μακριά στη σεζόν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα παραμείνουν υγιείς.

Ατλάντα Χοκς

Μετά από μία μέτρια χρονιά, οι Χοκς φιλοδοξούν και πάλι να πρωταγωνιστήσουν, έχοντας αποκτήσει τον Ντεζάντε Μάρεϊ με ανταλλαγή από τους Σπερς. Μάρεϊ και Γιανγκ μπορούν να συνθέσουν ένα από κορυφαία δίδυμα γκαρντ στο NBA. Υπάρχουν λοιπόν μεγάλες φιλοδοξίες στην Ατλάντα.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Οι Ουίζαρντς έφεραν τον Κριστάπς Πορζίνγκις και έπεισαν τον Μπράντλεϊ Μπιλ να παραμείνει στην πρωτεύουσα με ένα «χρυσό» συμβόλαιο. Τώρα, πρέπει να φανεί στην πράξη αν οι «μάγοι» είναι έτοιμοι να αλλάξουν επίπεδο και να μπουν με άνεση στα playoffs.

Σάρλοτ Χόρνετς

Οι Χόρνετς θα ήθελαν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρίσκονται, όμως το σκάνδαλο του Μάιλς Μπρίτζες, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και τέθηκε εκτός ομάδας, αναμφίβολα τους έχει επηρεάσει αρνητικά.

Ορλάντο Μάτζικ

Οι Μάτζικ ευελπιστούν ότι η επιλογή του Πάολο Μπανκέρο στο Νο1 στο NBA Draft 2022 θα αποτελέσει την επανεκκίνηση που ψάχνει το Ορλάντο. Νεανικό ρόστερ, χωρίς πίεση και ιδιαίτερους στόχους, τουλάχιστον για φέτος.

ΔΥΣΗ

Ντένβερ Νάγκετς

Η επιστροφή των Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ αποτελεί σημαντική ενίσχυση για τους Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς. Το Ντένβερ ξέρει ότι έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φτάσει ξανά ακόμα και στους τελικούς της Δύσης και δεν θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Η απόκτηση του Ρούντι Γκομπέρ με ανταλλαγή από τους Τζαζ είναι μία κίνηση που «φωνάζει» πρωτάθλημα. Η Μινεσότα θέλει τον τίτλο, έχει το ρόστερ, αλλά μένει να φανεί αν θα αντέξει και την πίεση που συνοδεύει τα φαβορί.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Οι Μπλέιζερς έχουν τα φόντα να επιστρέψουν σε καλύτερες ημέρες. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ είναι πλέον υγιής και διαθέσιμος, ενώ έγιναν και ορισμένες καλές κινήσεις για να πλαισιωθεί από καλύτερους συμπαίκτες.

Γιούτα Τζαζ

Οι Τζαζ έκαναν επανεκίνηση στο ρόστερ τους, στέλνοντας τους Ντόνοβαν Μίτσελ, Ρούντι Γκομπέρ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Ρόις Ο’Νιλ σε άλλες ομάδες. Δεν περίμενει κάτι τη φετινή σεζόν η Γιούτα, αλλά καταστρώνει το πλάνο της για το μέλλον.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Μετά το πλήγμα του Τσετ Χόλμγκρεν, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν, οι Θάντερ δεν έχουν ουσιαστικά πολλά να περιμένουν. Θα είναι μία πειραματική σεζόν στην Οκλαχόμα Σίτι και... όπου βγει!

Γκόλτεν Στέιτ Ουόριορς

Οι πρωταθλητές θεωρητικά θα έπρεπε να ξεκινούν τη σεζόν με ένα ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, έχοντας διατηρήσει τον κορμό τους και το τεχνικό επιτελείο. Όμως το περιστατικό της γροθιάς του Ντρέιμοιντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ ίσως μαρτυράει προβλήματα στο Σαν Φρανσίσκο.

Φοίνιξ Σανς

Το σκάνδαλο και η τιμωρία του Ρόμπερτ Σάρβερ προφανώς και έχουν επηρεάσει τους Σανς, οι οποίοι όμως έχουν λόγους (και νεανικό ρόστερ) να πιστεύουν ότι μπορούν να το ξεπεράσουν.

Λος Άντζελες Κλίπερς

Οι Κλίπερς επιτέλους θα δουν μαζί στο παρκέ τους Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ. Η πάνοπλη ομάδα του Λος Άντζελες λογίζεται ως φαβορί στη θεωρία, αλλά θα πρέπει να πετύχει τη σωστή διαχείριση των σταρ της για να φτάσει μακριά.

Λος Άντζελες Λέικερς

Μετά από μία πλήρως αποτυχημένη σεζόν, οι Λέικερς ενισχύθηκαν, όμως η παραμονή του Ουέστμπρουκ δεν ήταν κάτι που ήθελαν. Παρά τις καλές προθέσεις του Ντάρβιν Χαμ, οι «λιμνάνθρωποι» αποτελούν σίγουρα ένα από τα ερωτηματικά της σεζόν.

Σακραμέντο Κινγκς

Οι Κινγκς θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί 16 σεζόν μακριά από τα πλέι οφς. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από ό,τι τα τελευταία χρόνια. Το δίδυμο Σαμπόνις και Φοξ είναι υποσχόμενο, ο Χάρισον Μπαρνς αποτελεί σταθερή αξία, ενώ ο Κίγκαν Μάρεϊ έχει τα φόντα να διεκδικήσει το βραβείο του ρούκι της σεζόν.

Ντάλας Μάβερικς

Οι Μάβερικς έχασαν τον Μπράνσον αλλά απέκτησαν τον Κρίστιαν Γουντ, ένα ψηλό που έλειπε από το Ντάλας. Σημείο αναφοράς στους Τεξανούς παραμένει ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος αναμένεται να έχει περισσότερη βοήθεια από το φετινό ρόστερ. Σίγουρα μία υπολογίσιμη δύναμη στη Δύση.

Μέμφις Γκρίζλις

Οι Γκρίλζις θέλουν φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσουν τον τίτλο, αλλά ξεκινούν από μειονεκτική θέση, αφού τους πρώτους μήνες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τζάρεν Τζάκσον.

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Έχοντας έναν πανέτοιμο και υγιή Ζάιον Ουίλιαμσον, οι Πέλικανς έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν και να αισιοδοξούν, έχοντας κρατήσει ακέραιο και τον κορμό της περασμένης σεζόν με πρωτεργάτες τους ΜακΚόλουμ και Ίνγκραμ.

Σαν Αντόνιο Σπερς

Οι Σπερς θέλουν να γυρίσουν σελίδα και να ξαναχτίσουν την ομάδα από το μηδέν. Πειραματική η φετινή σεζόν στο Σαν Αντόνιο, με νεανικό ρόστερ και όχι πολλές βλέψεις για υψηλή θέση στην κατάταξη.

Χιούστον Ρόκετς

Όπως και το Σαν Αντόνιο, έτσι και το Χιούστον βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Με ταλαντούχο, νεανικό ρόστερ και το βλέμμα στο επόμενο draft πορεύονται τη φετινή σεζόν οι Ρόκετς.