Γουεμπανιάμα: «Με κολακεύουν τα σχόλια αλλά έχω στόχους να φτάσω» (vid)

Για τα κολακευτικά σχόλια του Λεμπρόν Τζέιμς, του Γιάννη Αντετοκούνμπο και άλλων αστέρων του NBA μίλησε ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Γουεμπανιάμα: «Με κολακεύουν τα σχόλια αλλά έχω στόχους να φτάσω» (vid)

Το επόμενο μεγάλο... θέμα του παγκοσμίου μπάσκετ βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και δίνει φιλικά με την ομάδα του, τη γαλλική Μετροπολιτάν, κόντρα σε ομάδες από τη G-League του NBA.

Οι εμφανίσεις του εντυπωσιακές, έχουν κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για τον πρώην άσο της Βιλερμπάν που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο NBA.

Όπως ήταν φυσικό δε θα μπορούσε να μην πέσει στα ραντάρ του Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος τον χαρακτήρισε «εξωγήινο» με τον 18χρονο Γάλλο να απαντάει με χαρακτηριστική ωριμότητα για την ηλικία του:

«Είναι τεράστια τιμή να ακούω τόσο θετικά σχόλια για εμένα από έναν πραγματικό θρύλο του αθλήματος, αλλά το γεγονός αυτό δεν αλλάζει την νοοτροπία μου. Όσο και να με κολακεύουν τα σχόλια του Λεμπρόν δεν μπορώ να τα αφήσω να με επηρεάσουν, έχω θέσει στόχους για τον εαυτό μου και σκοπεύω να τους φτάσω».

Δεν ήταν όμως μόνο ο Λεμπρόν που μίλησε για το Γουεμπανιάμα.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε σχολιάσει: «Ένα τέτοιο ταλέντο με τις ικανότητες που έχει, απλά σου βάζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο αν παίζεις μπάσκετ. Η εξέλιξη του παιχνιδιού έχει απογειωθεί. Η λίγκα θα έχει σοβαρό … πρόβλημα μόλις έρθει να παίξει».

Ενώ ο Στέφ Κάρι επίσης σχολίασε: «Είναι σαν την επιλογή δημιουργίας παίκτη στο 2Κ. Κάθε πόιντ γκαρντ που θέλει να είναι πάνω από τα 7 πόδια (2.13μ.+). Χρησιμοποιείς κάθε “vibe”, κάθε ικανότητα που μπορεί να έχεις στη δημιουργία ενός παίκτη. Είναι ένα αυθεντικό ταλέντο. Είναι σπουδαίο να τον παρακολουθείς».

Για Γάλλο φόργουορντ είχε μιλήσει φυσικά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον οποίο γνώρισε καλύτερα μέσα από τη θητεία του αδερφού του, Κώστα, στη Βιλερμπάν.

O Greek Freak δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο 18χρονος άσος είναι 20 χρόνια μπροστά από τη εποχή του: «Πιστεύω ότι το 2045 όλοι θα είναι σα τον Βίκτορ! Είχα την ευκαιρία να τον δω το 2021 επειδή ο μικρός μου αδερφός, Κώστας, ήταν συμπαίκτης του στη Βιλερμπαν και... είναι καταπληκτικός. Oι ικανότητες του, ο τρόπος που σουτάρει, που κινείται, που μπλοκάρει... είναι πολύ γρήγορος για το μέγεθός του και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στη Λίγκα (σ.σ. NBA). Για εκείνος το "κλείδι" είναι να συνεχίσει να βελτιώνεται, να μείνει ταπεινός και υγιής και να απολαμβάνει το παιχνίδι».

Δείτε στιγμιότυπα από την εμφάνιση των 37 πόντων κόντρα στην Ignite της G-League: