Καταδίκη Γκράινερ: Η αντίδραση των Μπάιντεν, NBA και WNBA

Η καταδικαστική απόφαση για κάθειρξη εννέα ετών στην Μπρίτνεϊ Γκράινερ προκάλεσε αντιδράσεις από τον Τζο Μπάιντεν, ενώ επίσημα τοποθετήθηκαν οι κομισάριοι των NBA και WNBA.

Καταδίκη Γκράινερ: Η αντίδραση των Μπάιντεν, NBA και WNBA

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών από το ρωσικό δικαστήριο, που την καταδίκασε σε κάθειρξη εννέα ετών.

Η εξέλιξη αυτή έφερε την άμεση αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν:

«Σήμερα, η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Γκράινερ έλαβε ποινή φυλάκισης ως υπενθύμιση αυτού που ήδη γνωρίζει όλος ο κόσμος: Ότι δηλαδή η Ρωσία κρατάει αδίκως την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο! Καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως ώστε να επιστρέψει στη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τις συμπαίκτριές της. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να δουλεύει εντατικά προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε η Μπρίτνεϊ και ο Πολ Γουίλαν να γυρίσουν σπίτι με ασφάλεια όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Επίσημα για την απόφαση τοποθετήθηκαν και οι κομισάριοι του WNBA και του NBA, Κάθι Ένγκελμπερτ και Άνταμ Σίλβερ:

«Η σημερινή ετυμηγορία και η καταδίκη είναι αδικαιολόγητη και ατυχής, αλλά όχι απροσδόκητη και η Μπρίτνεϊ Γκράινερ παραμένει άδικα υπό κράτηση. Η δέσμευση του WNBA και του NBA για την ασφαλή επιστροφή της δεν έχει αμφιταλαντευτεί και ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αυτής της διαδικασίας του να φέρουμε την Γκράινερ σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες».