ΝτεΡόζαν: «Για 3-4 μέρες δεν βγήκα από το δωμάτιό μου, δεν είδα τον ήλιο να ανατέλλει ή να δύει»

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το περασμένο καλοκαίρι όταν ήταν free agent μίλησε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. 

ΝτεΡόζαν: «Για 3-4 μέρες δεν βγήκα από το δωμάτιό μου, δεν είδα τον ήλιο να ανατέλλει ή να δύει»

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν παραχώρησε συνέντευξη στον Ντρέιμοντ Γκριν, τον φόργουορντ των Ουόριορς, εστιάζοντας στο διάστημα του περασμένου καλοκαιριού, όταν ήταν free agent.

Ο σταρ των Μπουλς πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, μετρώντας 27.9 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής. Κέρδισε μάλιστα μία θέση στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του NBA.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος. Ο All Star γκαρντ/φόργουορντ περιέγραψε με σκοτεινά χρώματα το διάστημα που πέρασε ως ελεύθερος, βλέποντας άλλους παίκτες να υπογράφουν και παραδέχθηκε πόσο τον επηρέασε αυτό.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι του 2018, όταν παραχωρήθηκε από τους Ράπτορς στους Σπερς για χάρη του Καουάι Λέοναρντ.

«Τα 3 χρόνια στο Σαν Αντόνιο ήταν ένα ερωτηματικό ψάχνοντας το επόμενο βήμα μου. Όταν ήμουν τόσα χρόνια στο Τορόντο που με αντάλλαξε και έπρεπε να ανακαλύψω τον εαυτό μου, ειδικά με τα ερωτήματα που με ακολουθούσαν.

Αυτό με επηρέασε, επειδή εγώ δεν είμαι κάποιος που μιλάει γενικά. Αυτό με έκανε να σκεφτώ τι να κάνω για να αλλάξω αυτό το στερεότυπο που υπήρχε για εμένα. Στο Σαν Αντόνιο έλεγα πως όταν πάρω την επόμενη ευκαιρία ήθελα να έχει νόημα».

Για το περασμένο καλοκαίρι, ο ΝτεΡόζαν τόνισε: «Το καλοκαίρι δεν πήγε όπως περίμενα. Αυτό έφερε αμφιβολία και με έβαλε σε σκοτεινό μέρος γιατί άρχισα να αναρωτιέμαι πού πάω και τι παίκτης θα γίνω. Αυτά τα ερωτήματα άρχισαν να έρχονται. Τα μεγάλα ονόματα συνήθως υπογράφουν τις πρώτες ημέρες και αυτό δεν έγινε με εμένα.

Πέρασαν μερικές μέρες και αναρωτιόμουν αν θα πάω κάπου με μονοετές συμβόλαιο ή με το μίνιμουμ. Αυτό με γάμ...ε πνευματικά. Θυμάμαι ότι για 3-4 μέρες σερί δεν βγήκα από το δωμάτιό μου, δεν είδα τον ήλιο να ανατέλλει ή να δύει. Ήμουν στο δωμάτιό μου και είχα κατάθλιψη επειδή δεν ήξερα τι διάολο θα γίνεται. Δεν ήρθα στο Λ.Α (σ.σ βρέθηκε κοντά στους Λέικερς). Έβλεπα παίκτες να υπογράφουν και κόσμος μου έστελνε μηνύματα ρωτώντας τι θα κάνω και δεν είχα γαμ...νη ιδέα τι θα κάνω».

Κλείνοντας πάντως ο 33χρονος άσος μίλησε για το κίνητρο που είχε, ερχόμενος στους Μπουλς: «Όταν ήρθε το Σικάγο και υπέγραψα, ανακουφίστηκα, αλλά την ίδια στιγμή εκνευρίστηκα και μπήκα σε μία φάση πνευματικά που σκέφτηκα "γαμ...σε το. Θα διαλύσω ό,τι λέγατε για εμένα. Δεν θα πω τίποτα, θα δουλέψω σκληρά και θα αποδείξω σε όσους αμφέβαλλαν ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι". Όλη την καριέρα μου γινόταν αυτό, αλλά ποτέ αυτό δεν με έριξε. Όταν πήγα στο Σικάγο σκέφτηκα ότι θα αρπάξω την νέα ευκαιρία με κάθε τρόπο».

Ο ΝτεΡόζαν είναι από πρώτους παίκτες του NBA, μαζί με τον Κέβιν Λαβ, που μίλησε ανοιχτά για την κατάθλιψη, περιγράφοντας πόσο επηρεάζει τη ζωή ενός επαγγελματία αθλητή.