Φιλαδέλφεια 76ερς: Ανακοίνωσαν τα σχέδια για την νέα τους αρένα

Οι Φιλαδέλφεια 76ερς ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για μια νέα ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη αρένα που ονομάζεται "76 Place" στην περιοχή Fashion District του City Center.

Φιλαδέλφεια 76ερς: Ανακοίνωσαν τα σχέδια για την νέα τους αρένα

Μια νέα εταιρεία ανάπτυξης με επικεφαλής τον επιχειρηματικό ηγέτη της Φιλαδέλφειας David Adelman, γνωστό ως 76 Devcorp, θα είναι υπεύθυνη για το έργο, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κατασκευή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2028 με τη νέα αρένα να αναμένεται να ανοίξει το 2031.

Η τοποθεσία του Fashion District επιλέχθηκε λόγω της γειτνίασής της με τα μέσα μεταφοράς, της δυνατότητας ανάπλασης ενός υπάρχοντος εμπορικού χώρου και της ευκαιρίας να παίξει ρόλο στην αναζωογόνηση της περιοχής του Centre City, ανέφερε η ομάδα σε μια ανακοίνωση.

«Οι Philadelphia 76ers είναι ένα ιστορικό ίδρυμα της Φιλαδέλφειας με αποδεδειγμένο ιστορικό επενδύσεων στην κοινότητά τους», δήλωσε ο Josh Harris, διευθύνων σύμβουλος της 76ers. «Γι' αυτό δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε ένα σπίτι παγκόσμιας κλάσης στην καρδιά της πόλης και να δημιουργήσουμε μια ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη αρένα που ενισχύει τους δεσμούς εντός της τοπικής κοινότητας μέσω επενδύσεων που δίνουν προτεραιότητα στην ισότητα, την ένταξη και την προσβασιμότητα».

Η Devcorp λέει ότι το έργο θα δημιουργήσει έσοδα 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περίπου 9.000 θέσεις εργασίας. Μόλις ανοίξει η αρένα, οι προγραμματιστές υπόσχονται έσοδα 400 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και 1.000 θέσεις εργασίας.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή παίζει στο Wells Fargo Center, μια εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων που άνοιξε το 1996 και φιλοξενεί επίσης τους Flyers του NHL. Η μίσθωση των Σίξερς στο Wells Fargo λήγει το 2031.