Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς: Κοντά σε συμφωνία με τον Λίλαρντ για 2ετή επέκταση του συμβολαίου του

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ και οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη δύο χρόνια. 

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς: Κοντά σε συμφωνία με τον Λίλαρντ για 2ετή επέκταση του συμβολαίου του

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ και οι Μπλέιζερς πλησιάζουν σε συμφωνία ώστε ο θρύλος της ομάδας να παραμείνει στο Πόρτλαντ. Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη μέγιστη επέκταση του συμβολαίου για ακόμη δύο χρόνια, κάτι που θα διαρκέσει μέχρι τη σεζόν 2026-27.

Το διετές συμβόλαιο αναμένεται να ανέλθει σε 120 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντάς του συνολικά πέντε χρόνια και σχεδόν 270 εκατομμύρια δολάρια στο τρέχον συμβόλαιό του. Με μισθό καριέρας που υπολογίζεται στα 451 εκατομμύρια δολάρια, είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Λίλαρντ έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο Πόρτλαντ και βρίσκεται στην τρίτη θέση στην ιστορία του franchise για πόντους και δεύτερο σε λεπτά παιχνιδιού. Έχει μέσο όρο καριέρας 24,6 πόντους και 6,6 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Λίλαρντ, ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν 2021-22 λόγω τραυματισμού στην κοιλιά, είχε κατά μέσο όρο 24 πόντους και 7,3 ασίστ ανά παιχνίδι σε 29 αγώνες την περασμένη σεζόν. Ήταν η πρώτη σεζόν που έχασαν τα πλέι οφ από το 2012-13, τη χρονιά του πρωτάρη του Λίλαρντ.