WNBA: Το All Star Game εισαγάγει το... τετράποντο!

Το επερχόμενο WNBA All Star Game θα εισαγάγει σουτ 4 πόντων και άλλους ειδικούς κανόνες με στόχο να προσθέσουν συγκινήσεις και να ανεβάσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

WNBA: Το All Star Game εισαγάγει το... τετράποντο!

Την Κυριακή (10/7) θα διεξαχθεί το WNBA All Star Game, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σουτ 4 πόντων και άλλους ειδικούς κανόνες με στόχο να προσθέσουν συγκινήσεις και να ανεβάσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Το τετράποντο θα επιτυγχάνεται ως εξής: Τέσσερις κύκλοι, δύο σε κάθε άκρο του γηπέδου, θα τοποθετηθούν πίσω από την γραμμή των 3 πόντων. Αν μία παίκτρια ευστοχήσει σε καλάθι βρισκόμενη μέσα σε έναν από τους κύκλους αυτό θα μετράει για τέσσερις πόντους.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι θα διαθέτει επίσης ένα επίσημο ρολόι, το οποίο θα είναι μειωμένο από τα 24 στα 20 δευτερόλεπτα για να επιχειρήσουν οι δύο ομάδες ένα σουτ.

Παράλληλα, οι πόντοι των ελευθέρων βολών θα προσμετρώνται αυτόματα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με εξαίρεση τα δύο τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου και σε όλη την παράταση, εάν χρειαστεί, όπου οι παίκτριες θα σουτάρουν κανονικά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.