Ξέσπασε ο Γουέιντ για την ένοπλη βία: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια»

Ο Ντουέιν Γουέιντ μίλησε για την ένοπλη βία στις ΗΠΑ. Ο πρώην μπασκετμπολίστας σημείωσε ότι έχει χάσει τον ύπνο του, ενώ υπογράμμισε ότι το σχολείο σταμάτησε να είναι ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά. 

Ξέσπασε ο Γουέιντ για την ένοπλη βία: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια»

«Τα παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο και η κατάσταση με τα όπλα δε με αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια» είπε ο Ντουέιν Γουέιντ στο εκδήλωση TIME 100. «Έχω χάσει πολλά ξαδέρφια μου λόγω της ένοπλης βίας», συμπλήρωσε ο πρώην μπασκετμπολίστας.

«Μεγάλωσα στο κέντρο της πόλης. Έχασα πολλά ξαδέρφια που ήταν μέλη συμμορίας κι άλλα που ήταν θύματα παράλογης ένοπλης βίας. Μία ξαδέρφη μου πήγαινε τα παιδιά της στο σχολείο όταν δέχθηκε πυροβολισμό», είπε ο τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ

Μεγαλώνοντας, παραδέχεται ο Ντουέιν Γουέιντ, θεωρούσε ότι το σχολείο ήταν «το πιο ασφαλές μέρος» για τα παιδιά. Ο πρώην μπασκετμπολίστας θεωρεί ότι πλέον αυτό δεν ισχύει και οι σκέψεις του συχνά περιστρέφονται στο τι μπορεί να συμβεί στα παιδιά του.

Ο Γουέιντ αναγνωρίζει ότι «αυτός ο κόσμος διοικείται από χρήματα και εξουσία» και αναφέρει ότι αισθάνεται ότι οι ΗΠΑ «χάνουν» στην προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας για τα όπλα. «Εννοώ, ότι τα παιδιά μας δεν είναι ασφαλή στο σχολείο», λέει ο Γουέιντ.

«Πλέον όμως η κατάσταση έχει φτάσει πολύ πιο μακριά. Τα παιδιά μας δεν είναι ασφαλή στο σχολείο και το νηπιαγωγείο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ξέρω ότι όλοι έχουν τις πεποιθήσεις τους σε αυτόν τον κόσμο, αλλά μπορούμε να είμαστε όλοι άνθρωποι για μία στιγμή;

Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι τα παιδιά μας χάνουν τη ζωή τους και δεν έχουν την ευκαιρία να γίνουν… Όπως εμείς καθόμαστε εδώ και έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε κάτι, τα παιδιά μας δεν έχουν αυτή την ευκαιρία», τόνισε ο Γουέιντ.