Σίλβερ: «To ΝΒΑ δεν θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη, έχουμε μάθει πράγματα από το ποδόσφαιρο»

Συνέντευξη στην Corriere della Sera της Ιταλίας παραχώρησε Άνταμ Σίλβερ και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στις επαφές που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα με τη FIBA και την EuroLeague.

Σίλβερ: «To ΝΒΑ δεν θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη, έχουμε μάθει πράγματα από το ποδόσφαιρο»

Ο Άνταμ Σίλβερ μίλησε στην ιταλική Corriere della Sera, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, επαφές που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα με τη FIBA και την EuroLeague, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΝΒΑ δεν έχει στόχο «να κατακτήσει την Ευρώπη, αλλά να βελτιώσει το μπασκετικό οικοσύστημά της».

Ταυτόχρονα, μίλησε για την διαχείριση της πανδημίας από τη Λίγκα, αλλά και τις ματιές του στο ποδόσφαιρο και τις ιδέες που παίρνει από αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σίλβερ στην Corriere della Sera:

Για τις συζητήσεις με τη FIBA και την EuroLeague: «Είμαστε μόνο στην αρχή αυτών των συζητήσεων, άσχετα με το γεγονός πως με τη FIBA συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό χάρη στο πρόγραμμα του "Basketball Without Borders" και, εσχάτως, την African League, που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί. Όσον αφορά την EuroLeague, έχουμε ήδη δώσει αγώνες της preseason με κάποιες ομάδες της. Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για μια κοινή συζήτηση. Ο στόχος δεν είναι να "κατακτήσουμε" την Ευρώπη, αλλά να δουλέψουμε μαζί προκειμένου να βελτιώσουμε το μπασκετικό οικοσύστημά της. Ανυπομονούμε για τα επόμενα ραντεβού».

Για την πορεία του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, εν καιρώ πανδημίας: «Είχα την πίστη πως, παρά τα μεγάλα επίπεδα αβεβαιότητας που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας, θα τα καταφέρουμε. Χάρη στη συνεργασία με τους ειδικούς στον ιατρικό τομέα, την Ένωση Παικτών και τους οργανισμούς του ΝΒΑ, καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο προκειμένου να συνεχίσουμε να παίζουμε με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Για το αν το ποδόσφαιρο αποτελεί αντίπαλο ή διαθέτει ένα μοντέλο που αξίζει να μιμηθεί: «Μελετώ αυτό το άθλημα και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ένθερμος υποστηρικτής του. Με τις ομάδες και τους παίκτες συχνά συζητάμε το ενδεχόμενο για μια διοργάνωση στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όπως συμβαίνει δηλαδή στο ποδόσφαιρο. Έχουμε μάθει αρκετά πράγματα από το ποδόσφαιρο και οι εμπειρίες που κουβαλάει θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο ΝΒΑ, ειδικά από την άποψη της διεθνούς προόδου».