Ίρβινγκ: «Eυγνώμων που επιστρέφω, ήξερα τις συνέπειες της απόφασης να μην εμβολιαστώ»

Ο ανεμβολίαστος Κάιρι Ίρβινγκ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ρόστερ των Νετς για τα εκτός έδρας ματς, έχοντας βγει από το πρωτόκολλο κορονοϊού.

Ίρβινγκ: «Eυγνώμων που επιστρέφω, ήξερα τις συνέπειες της απόφασης να μην εμβολιαστώ»

Η απόφαση του Κάιρι Ίρβινγκ να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού τον έθεσε εκτός ομάδας στους Νετς, λόγω και του αυστηρού, ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους ανεμβολίαστους στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, εντέλει αποφασίστηκε ο Αμερικανός άσος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Μπρούκλιν, έστω και για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Βέβαια, πρώτα μπήκε και στο πρωτόκολλο κορονοϊού. Έχοντας βγει πλέον, ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα των Νετς είτε στις 5 είτε στις 12 Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του, ο Ίρβινγκ αναφέρθηκε στην επανένταξή του στην ομάδα, μίλησε για την υποδοχή των συμπαικτών του, ενώ δήλωσε ευγνώμων για την επιστροφή του στη δράση.

«Δέχτηκα την απόφασή τους και την σεβάστηκα. Έπρεπε να κάτσω και να σκεφτώ δίχως να με επηρεάσει το συναίσθημα στην απόφαση που είχα πάρει. Έπρεπε να αξιολογήσω τα πράγματα και τις καταστάσεις και να δω από την δική τους οπτική», τόνισε αρχικά.

«Ένιωσα εμπάθεια και κατάλαβα την απόφασή τους να πουν ότι αν είσαι ανεμβολίαστος δεν μπορείς να συμμετέχεις ολοκληρωτικά στις δραστηριότητές και της υποχρεώσεις της ομάδας. Έχω χάσει αρκετό χρόνο. Είναι η πρώτη μου μέρα πίσω και ένιωσα σαν να έχει περάσει καιρός. Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες, κάπου εκεί αλλά ένιωθα ότι οι μέρες κυλούσαν αργά όσο καθόμουν στο σπίτι. Όσο σκεφτόμουν χθες ότι θα επέστρεφα, με το ζόρι με πήρε ο ύπνος.

Ήξερα τις συνέπειες της απόφασής μου να μην εμβολιαστώ. Δεν ήμουν όμως προετοιμασμένος για την έκταση που θα έπαιρνε όλο αυτό. Στην αρχή της σεζόν είχα στο νου μου να είμαι απόλυτα δοσμένος στην ομάδα και να περνάμε καλά στο παρκέ παίζοντας καλό μπάσκετ. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη για κάποιο λόγο αλλά είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ.

Είμαι ευγνώμων που επιστρέφω. Οι συμπαίκτες μου με καλωσόρισαν με ανοιχτές τις αγκάλες όπως και ολόκληρος ο οργανισμός των Νετς. Δεν θα πω ψέματα ήταν δύσκολο να παρακολουθώ απ' έξω. Ξέρω ότι όλοι αισθάνονται κοντά τους τον κορονοϊό και προσεύχομαι για τον κόσμο να είναι όλοι υγιείς. Αν έχω την ευκαιρία να παίξω και να βρεθώ στο παρκέ με τους συμπαίκτες μου ακόμα και στα εκτός έδρας ματς, είμαι απόλυτα ευγνώμων».