Σίξερς: Δεν κατέβαλλαν στον Σίμονς τα 8.25 εκατ. δολάρια!

Οι Σίξερς αποφάσισαν τελικά να μην καταβάλλουν στον Μπεν Σίμονς την δόση των 8.25 εκατ. δολαρίων την 1η Οκτωβρίου που προβλεπόταν βάσει συμβολαίου, λόγω της αποχής του από τις προπονήσεις της ομάδας.

Σίξερς: Δεν κατέβαλλαν στον Σίμονς τα 8.25 εκατ. δολάρια!

Οι σχέσεις των Σίξερς και Μπεν Σίμονς συνεχίζουν να είναι τεταμένες και η οριστική ρήξη φαίνεται να έχει επέλθει. Η ομάδα της Φιλαδέλφεια αποφάσισε, λοιπόν, να μην καταβάλλει την δόση των 8.25 εκατ. δολαρίων την Οκτωβρίου, όπως προβλεπόταν από το συμβόλαιο του Αυστραλού.

Ο 25χρονος άσος εξακολουθεί να απέχει από τις προπονήσεις και τις υποχρεώσεις των Σίξερς και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον σύλλογο για άλλες ενέργειες. Κάπως έτσι, η Φιλαδέλφεια μετέφερε τα χρήματα του Σίμονς, τα οποία αντιστοιχούν στο 25% των απολαβών για τη σεζόν 2021-22 σε άλλο λογαριασμό.

Από τον εν λόγω λογαριασμό οι Σίξερς σκοπεύουν να εισπράξουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν, αρχής γενομένης της Δευτέρας (4/10), όπου θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό, με τον Σίμονς να μην αναμένεται να δώσει το παρών, χάνοντας περίπου 227.000 δολάρια για κάθε αγώνα που θα απουσιάσει.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση στα χρονικά του NBA και οι δύο πλευρές οδηγούν την κατάσταση στα άκρα, την ώρα που η λίγκα επιχειρεί να κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση.