Hall of Fame: Πέρασε στην ιστορία η κλάση του 2021

Η κλάση του 2021 εισήλθε και επίσημα στο Hall of Fame στη συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιντιανάπολις.

Hall of Fame: Πέρασε στην ιστορία η κλάση του 2021

Τα 16 μέλη της κλάσης του 2021 εισήλθαν στο Hall of Fame. Τα ονόματα των Κρις Ουέμπερ, Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος, Πολ Πιρς, Μπεν Ουάλας, Μπομπ Ντάντριτζ, Ρικ Έιντελμαν, Μπιλ Ράσελ, Τζέι Ράιτ, Γιολάντα Γκρίφιθ, Λόρεν Τζάκσον, Περκ Μονρό, Κλάρενς Τζένκινς, Βαλ Άκερμαν, Κότον Φίτζιμονς, Χάουαρντ Γκράφινκελ πέρασαν στην ιστορία.

Σε μία συγκινητική τελετή στην Ιντιανάπολις οι 16 αυτοί άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο μπάσκετ τιμήθηκαν με τον πλέον ένδοξο τρόπο και μίλησαν για την πορεία τους στο άθλημα.

Ο Πολ Πιρς ευχαρίστησε τις 9 ομάδες που τον προσπέρασαν στο ΝΒΑ Draft 1998 για να τον επιλέξουν τελικά οι Σέλτικς στο Νο10, τονίζοντας ότι «μου έδωσαν έξτρα κίνητρο. Είμαι ευγνώμων που πήγα στους Σέλτικς».

Ο Μπεν Ουάλας έγραψε τη δική του ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος undrafted παίκτης που εισήλθε στο Hall of Fame. Δακρυσμένος από την συγκίνηση δήλωση ότι «το μπάσκετ δεν ήταν η ζωή μου. Το μπάσκετ απλώς ήταν μέσα στην ζωή μου. Πήρα το μπάσκετ και δημιούργησα έναν δρόμο για αυτούς που με βοήθησαν. Πήρα και έδωσα πολλά, άνοιξα τον δρόμο».

Ο Κρις Oυέμπερ δάκρυσε όταν ευχαρίστησε τους γονείς του, επειδή η μητέρα του έκανε δύο δουλειές για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά σε ένα σπίτι με 5 παιδιά, ενώ στη συνέχεια αποθέωσε την πόλη του Ντιτρόιτ.

Ο Τόνι Κούκοτς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν που «με διέλυσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και με έκαναν να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά».

Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ βρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον άλλοτε συμπαίκτη τους Κρις Μπος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Πατ Ράιλι και ένα δακτυλίδι πρωταθλητή που του έδωσε ο Πρόεδρος των Χιτ μέχρι να κατακτήσει ένα με το Μαϊάμι. Το δακτυλίδι αυτό του το επέστρεψε στην τελετή, αφού με το Μαϊάμι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Τέλος, ο σπουδαίος Μπιλ Ράσελ, ο οποίος είχε εισέλθει στο HOF ως παίκτης το 1975 και μπήκε τώρα ως προπονητής, όντας μόλις ο 5ος άνθρωπος που το καταφέρνει, αποθεώθηκε από τον άλλοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα: «Ίσως περισσότερο από κάθε άλλον ξέρει τι χρειάζεται για να νικήσεις και να ηγηθείς. Όσο ψηλός και να ήταν, η ιστορία του είναι ακόμα ψηλότερη».