Σίξερς: Απέκτησαν Νιάνγκ

Τον Τζορτζ Νιάνγκ απέκτησαν οι Σίξερς, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Φιλαδέλφεια.

Σίξερς: Απέκτησαν Νιάνγκ

Οι Σίξερς ανακοίνωσαν την απόκτηση του free agent φόργουορντ Τζορτζ Νιάνγκ. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά οι εκπρόσωποί του επιβεβαίωσαν προηγουμένως ότι η συμφωνία είναι για δύο χρόνια έναντι 6.7 εκατ. δολαρίων.

Ο 28χρονος Νιάνγκ πέρασε τις τέσσερις τελευταίες σεζόν με τους Τζαζ, αφού έπαιξε στην πρώτη του ρούκι χρονιά στους Πέισερς. Είχε μέσο όρο 6.9 πόντους και σκόραρε με 42.5% από το τρίποντο, ενώ έπαιξε και στα 72 παιχνίδια (10 στην αρχική πεντάδα) τη σεζόν 2020/2021. Επίσης σούταρε με 95.7% από τη γραμμή των ελεύθερων βολών.

«Ο Τζορτζ είναι ένας ταλαντούχος παίκτης που μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και θα μας ενισχύσει σημαντικά στην περιφέρεια», δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ.

«Έχει σουτάρει πάνω από 40% στο τρίποντο στην καριέρα του και βελτιώνει σταθερά το συνολικό του παιχνίδι σε κάθε σεζόν που ήταν στο ΝΒΑ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στη Φιλαδέλφεια».

Σε 229 ματς στην καριέρα του (11 στην αρχική πεντάδα) ο Νιάνγκ έχει 5.1 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 11.9 λεπτά κατά μέσο όρο. Είναι παίκτης που στην καριέρα του έχει 40.4% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.