Φυλάκιση 6 ετών στον Κέρμιτ Ουάσινγκτον (vid)

Ο πρώην NBAer -που παραλίγο να σκοτώσει κάποτε τον Ρούντι Τομτζάνοβιτς- καταδικάστηκε για απάτη.

Φυλάκιση 6 ετών στον Κέρμιτ Ουάσινγκτον (vid)

Σε 6 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο παλιός παίκτης του ΝΒΑ, Κέρμιτ Ουάσινγκτον, καθώς κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση απάτης.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος πλέον Ουάσινγκτον καταδικάστηκε για απάτη σε υπόθεση φιλανθρωπίας (charity fraud) και τιμωρήθηκε με 6ετή φυλάκιση, ενώ παράλληλα καλείται να πληρώσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια (970.000) για δαπάνες φιλανθρωπικών κονδυλίων και έξοδα πολυτελείας.

Ο παλιός NBAer πραγματοποίησε αξιοπρεπή καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας κατά μέσο όρο 9,2 πόντους και 8,3 ριμπάουντ σε 10 σεζόν, φορώντας μεταξύ άλλων τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Μπόστον Σέλτικς.

Περισσότερο γνωστός, όμως, είχε γίνει λόγω ενός γεγονότος κατά τη διάρκεια αγώνα των Λέικερς με τους Χιούστον Ρόκετς στις 9 Δεκεμβρίου του 1977, όταν παραλίγο να σκοτώσει κυριολεκτικά τον τότε παίκτη και αργότερα προπονητή των Ρόκετς, Ρούντι Τομτζάνοβιτς, καθώς του κατάφερε τρομακτικό χτύπημα στο πρόσωπο που θα ζήλευαν και επαγγελματίες πυγμάχοι!

Τελικά ο Τομτζάνοβιτς γλίτωσε τα χειρότερα, ωστόσο δεν έπαιξε ξανά μπάσκετ. Όσο για την τιμωρία του Ουάσινγκτον; Το ΝΒΑ δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στα επόμενα 26 παιχνίδια...

Δείτε εδώ το βίντεο με τη γροθιά του Ουάσινγκτον στον Τομτζάνοβιτς: