Πέλικανς: Ανακοινώθηκε ο Ουίλι Γκριν

Οι Πέλικανς ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Ουίλι Γκριν, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Σταν Βαν Γκάντι στην τεχνική ηγεσία.

Πέλικανς: Ανακοινώθηκε ο Ουίλι Γκριν

Νέος προπονητής των Πέλικανς είναι και επίσημα ο Ουίλι Γκριν, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Σταν Βαν Γκάντι στην τεχνική ηγεσία. Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή των Σανς ανακοινώθηκε από την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, η οποία περίμενε την ολοκλήρωση των NBA Finals για να επισημοποιήσει την έναρξη της συνεργασίας τους.

Ο 40χρονος τεχνικός εργάστηκε ως βοηθός στο πλευρό του Μόντι Ουίλιαμς τα τελευταία δύο χρόνια, συμβάλλοντας στην πορεία του Φίνιξ μέχρι τους τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά το 1993.

Την είδηση για την επισημοποίηση της συμφωνίας ανακοίνωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Πέλικανς, Ντέιβιντ Γκρίφιν. Ο Γκριν αποτελεί τον 8ο προπονητή στην Ιστορία των Πέλικανς.

Στο παρελθόν ο Γκριν είχε εργαστεί και ως βοηθός προπονητή του Στιβ Κερ στους Ουόριορς, ενώ ως παίκτης του NBA έχει περάσει από Σίξερς, Χόρνετς, Χοκς, Κλίπερς, Μάτζικ.

Στους Πέλικανς θα εργαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ως χεντ κόουτς με στόχο να οδηγήσει ένα ταλαντούχο νεανικό σύνολο σε μια καλή πορεία στα επόμενα NBA Playoffs.