NBA: MVP της σεζόν ο Χάρντεν! (pic)

Ο Τζέιμς Χάρντεν κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη τη φετινή χρονιά. 

NBA: MVP της σεζόν ο Χάρντεν! (pic)

Οι Χιούστον Ρόκετς πραγματοποίησαν φέτος εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι τους τελικούς της Δύσης, όπου και αποκλείστηκαν από τους πρωταθλητές Ουόριορς. Οδηγός σε όλη αυτή την θετική πορεία υπήρξε φυσικά ο Τζέιμς Χάρντεν. Ο άσος του Χιούστον επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική σεζόν που είχε με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη τη φετινή χρονιά για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο «Μούσιας» ξεπέρασε σε ψήφους τους Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς) και Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς) και έγινε ο τρίτος παίκτης του Χιούστον με αυτή την προσωπική διάκριση και πρώτος μετά τον Χακίμ Ολάζουον το 1994.

Ο Χάρντεν ήταν ο κύριος λόγος που οι Ρόκετς είχαν το καλύτερο ρεκόρ σε νίκες στην κανονική περίοδο, ενώ έφτασαν τη σειρά με τους Ρόκετς στην κόψη του ξυραφιού, χάνοντας τελικά με 4-3.

Στην απονομή του βραβείου, η συγκίνηση του «Μούσια» ήταν έκδηλη, αφιερώνοντας τον τίτλο στην μητέρα του.

Ο Χάρντεν την εν λόγω σεζόν σημείωσε 30,4 πόντους, 8,8 ασίστ και 5,3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα βραβεία, ο Μπεν Σίμονς των Σίξερς βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ρούκι αφήνοντας πίσω του τον Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ και τον Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς. Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ντουέιν Κέισι που οδήγησε τους Ράπτορς στην κορυφή της Ανατολής στην κανονική διάρκεια, αλλά απολύθηκε μετά τη… σκούπα από τους Καβαλίερς στον δεύτερο γύρο και έκτοτε βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Πίστονς.