Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Να κάνω ό,τι και ο Λεμπρόν- Χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας για το All Star Game του ΝΒΑ, θαύμασε τη διάρκεια και τα κατορθώματα επί 18 χρόνια του Λεμπρόν Τζέιμς, ενώ μίλησε και για τον αδερφό του Θανάση.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Να κάνω ό,τι και ο Λεμπρόν- Χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα» (vid)

Μπορεί το All Star Game φέτος να υπό διαφορετικές συνθήκες, αρκετοί παίκτες να εξέφρασαν την δυσφορία τους γιατί προτιμούσαν ένα κενό, αλλά είναι και μια στιγμή που απολαμβάνουν το μπάσκετ. Δίχως πίεση, αλλά με πειράγματα μεταξύ τους…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι παρών φυσικά και σε αυτό το event, όχι ως αρχηγός αυτή τη φορά, αλλά ήταν ο πρώτος που επιλέχθηκε από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Μίλησε για το All Star Game στην Ατλάντα (ξημερώματα Δευτέρας) λέγοντας αρχικά: «Θα μπω, θα διασκεδάσω και θα απολαύσω κάθε στιγμή. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Θα απολαύσω τις στιγμές, είναι ένα διαφορετικό All-Star. Ποιος ξέρει αν θα έχω την ευκαιρία να ξαναπαίξω μαζί με όλους αυτούς τους σπουδαίους παίκτες; Πάντα μαθαίνεις, πέρυσι μιλούσα πολύ με τον Λάουρι, πάντα θα υπάρχει κάποιος για να μάθεις από εκείνον. Κρατάς σημειώσεις».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Έχεις τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, το περσινό ματς ήταν στα τελευταία λεπτά διασκεδαστικό και για εμάς και για τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να παίξεις σκληρά σε όλο τον αγώνα, στο τέλος όμως το αντιμετωπίζεις σοβαρά γιατί δεν έχεις την ευκαιρία συχνά να συνυπάρξεις με τους κορυφαίους των κορυφαίων. Εγώ παίζω πάντα σκληρά, όταν έχεις αδρεναλίνη, μπορείς να παίξεις σκληρά σε όλο τον αγώνα.

Τη χρονιά που ήμουν με τον Κάρι, αντιλήφθηκα ότι πρέπει να διασκεδάζεις και να φεύγεις από το παρκέ με χαμόγελο. Το άλλο που έμαθα, εκτός παρκέ από όσα είπα με τον Λάουρι, είναι ότι πρέπει να έχεις πάντα χρόνο για να κάνεις ερωτήσεις. Αν με προσεγγίσει κάποιος και με ρωτήσει, θα του απαντήσω με ειλικρίνεια. Πρέπει να μαθαίνεις από τους βετεράνους. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ΛεΜπρόν είναι σε αυτή την κατάσταση στη 18η σεζόν του. Είναι συνεπής, είναι πάντα εκεί, είναι απίστευτο. Πρέπει να τον εκτιμήσουμε περισσότερο, είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό για 18 χρόνια. Ελπίζω να μπορώ κι εγώ να το κάνω για τόσα χρόνια. Θέλω να ξέρω πως το καταφέρνει».

Για τον αδερφό του Θανάση είπε: «Έχει όντως δύο βραβεία MVP σε All-Star Game στην Ελλάδα, αλλά δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Είναι βραβεία της οικογένειας και τα έχουμε στο σπίτι, όλα μαζί. Ο Θανάσης είναι ένας σπουδαίος αδελφός. Πάντα μου λέει να διασκεδάζω σε κάθε αγώνα, να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα. Θέλει πάντα να με βλέπει να χαμογελάω, προσπαθεί να πιέζει για να βελτιώνομαι. Αν σταματήσω να το αντιμετωπίζω ως δουλειά, δεν θα μπορώ να το κάνω για όσα χρόνια παίζω. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή, πάντα μου λέει να χαμογελάω και να δουλεύω».

Τέλος ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, την Ελλάδα, την πόλη μου, το Μιλγουόκι, την οικογένειά μου σε αυτό το επίπεδο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, όσο είμαι χαρούμενος, τόσο θα κάνω καλή δουλειά για να εκπροσωπώ την χώρα, την πόλη και την οικογένειά μου».