Πόποβιτς για Τραμπ: «Είμαι σίγουρος πως απόλαυσε την εισβολή στο Καπιτώλειο»

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι αντίθετος με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ εδώ και χρόνια και δεν δίστασε να αναφερθεί ξανά εις βάρος του.

Πόποβιτς για Τραμπ: «Είμαι σίγουρος πως απόλαυσε την εισβολή στο Καπιτώλειο»

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως επέτρεψε την εισβολή στο Καπιτώλειο, τον χαρακτήρισε επικίνδυνο και κάλεσε να εφαρμοστεί η 25η Τροπολογία του συντάγματος των Η.Π.Α.

Η τροπολογία αυτή έχει σκοπό να προφυλάξει το πολίτευμά της χώρας στην περίπτωση που κριθεί πως πρόεδρος είναι ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντά του αλλά αρνείται να εγκαταλείψει οικειοθελώς τα καθήκοντά του:

“ Πιστεύω με όλη μου την καρδιά πως ο Τραμπ το ευχαριστήθηκε. Λένε για την αστυνομία και το πόσο εύκολο αποδείχτηκε να εισέλθουν μέσα στο Καπιτώλιο. Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί εκτός αν υπήρχε ένα “νεύμα”, μία ειδοποίηση από κάπου. Αλλιώς δεν γίνεται.

Πρέπει κάποιος να συνειδητοποιήσει πως τους επιτράπηκε να μπουν κι ότι υπήρχε παντελής έλλειψη προετοιμασίας. Δεν υπήρχε καν τέτοιο πράγμα (σ.σ. εννοεί την αστυνομία). Δεν ήθελε (ο Τραμπ) να υπάρχει προετοιμασία.

Είναι ανίκανος να ενδιαφερθεί. Ένας ελλαττωματικός άνθρωπος και επικίνδυνος. Για αυτό δεν πιστεύω πως πρέπει να θεωρούμε απίθανο να εφαρμοστεί η 25η τροπολογία”.