Αντετοκούνμπο: «Πήραμε το μάθημά μας, σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας»

Για την κίνηση των παικτών των Μπακς και τον Πίστονς να γονατίσουν μετά το τζάμπολ του μεταξύ τους αγώνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ, μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: «Πήραμε το μάθημά μας, σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις του, μετά τη νίκη των Μπακς επί των Πίστονς (130-115), δεν στάθηκε καθόλου στο αγωνιστικό σκέλος της βραδιάς.

Αντ' αυτού, αναφέρθηκε στις κοινωνικές ανισότητες που μαστίζουν της ΗΠΑ, όπως στην κίνηση των παικτών να γονατίσουν αμέσως μετά το τζάμπολ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ.

Ακόμα, τόνισε ότι αυτή τη φορά, το Μιλγουόκι πήρε το μάθημά του και ενημέρωσε από πριν το Ντιτρόιτ, ώστε να συμμετάσχουν από κοινού στη διαμαρτυρία, όπως και έγινε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η σημερινή μας απόφαση πάρθηκε ομαδικά, θέλαμε να κάνουμε κάτι, να γονατίσουμε για επτά δευτερόλεπτα, ήταν ένας συμβολισμός για τις επτά σφαίρες στον Τζέικομπ Μπλέικ. Έκανε και η άλλη ομάδα το ίδιο. Ήταν μια συνολική απόφαση. Είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάναμε στη "φούσκα", στο τέλος της ημέρας όμως, εκείνο ήταν κάτι που αποφασίσαμε μόλις 15 λεπτά πριν από τον αγώνα, τότε δεν είχαμε προλάβει να ενημερώσουμε τους αντιπάλους μας.

Αυτή τη φορά είπαμε ότι θα τους ενημερώσουμε για ό,τι κι αν αποφασίσουμε, ελπίζαμε ότι θα μας ακολουθούσαν και ναι, πήραμε το μάθημά μας και αυτή τη φορά σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας. Είπαμε όλοι τις ιδέες μας, κάποιοι είπαν ότι δεν έπρεπε να παίξουμε, στο τέλος όμως αποφασίσαμε να γονατίσουμε μετά από το τζάμπολ, ήταν η ιδέα του προπονητή μας. Ξέραμε ότι όλοι θα παρακολουθούν και ήταν όντως μια εξαιρετική ιδέα. Το συμβάν με τον Τζέικομπ Μπλέικ έγινε εδώ, στο σπίτι μας. Προσωπικά πίστευα ότι δεν έπρεπε να απογοητεύσουμε την οικογένειά του.

Δεν θα σας πω ψέματα, δεν παρακολουθώ πολύ τα social media, αλλά ξέρετε ότι δεν γίνεται να μη δεις όσα συμβαίνουν. Δεν είναι σωστό να σε κρίνουν από το χρώμα του δέρματός σου. Είναι πολύ λάθος αυτό που γίνεται στην Αμερική. Σαν Γιάννης θέλω την αλλαγή, σαν ομάδα θέλουμε την αλλαγή και όταν βλέπουμε κάτι που δεν είναι σωστό, θα χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες μας για να ακουστούν οι φωνές μας. Ξέρω ότι τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν εδώ, δεν θέλω να μεγαλώσουν με αυτά που συμβαίνουν και βλέπουμε στην τηλεόραση. Θέλω να κάνω το 100% αυτών που μπορώ να κάνω, θέλω να ακουστώ, πρέπει όμως και να ενημερώνομαι περισσότερο. Ήρθα εδώ στα 18 μου, βλέπω τα ίδια ζητήματα να συνεχίζονται και πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτά.

Δεν είμαι ο υπεύθυνος για να πω αν έχει αλλάξει κάτι, ελπίζω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και θα ζήσουμε σε μια καλύτερη κατάσταση από αυτή».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας