Το πεπρωμένο και το καθήκον του Γιάννη στο Μιλγουόκι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους Μπακς, διαλέγοντας τον ευγενή και δύσκολο δρόμο. Δεν τον φοβίζουν οι δυσκολίες όμως, γιατί είναι σίγουρος ότι μπορεί να οδηγήσει το Μιλγουόκι στην κορυφή.

Το πεπρωμένο και το καθήκον του Γιάννη στο Μιλγουόκι

Μετά από μήνες αμέτρητων και εξωφρενικών σεναρίων για το μέλλον του, ο Γιάννης Αντετόκουνμπο έμεινε στους Μπακς, παραμένοντας πιστός στην ομάδα που τον πίστεψε από την πρώτη του μέρα στο NBA. Η απόφαση του επί δύο συναπτά έτη MVP του πρωταθλήματος δεν ήταν αυτονόητη, έμοιαζε πάντως επιβεβλημένη από μία αίσθηση καθήκοντος και πεπρωμένου.

Ο Γιάννης πέτυχε πολλά περισσότερα, πέρα από το να βάλει την υπογραφή του στο ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. Έμεινε πιστός όχι μόνο στην ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά και στα ίδια του τα λεγόμενα, όταν διακήρυττε την αγάπη του για το Μιλγουόκι. Έμεινε πιστός στον ίδιο του τον χαρακτήρα. Σε μια εποχή μάλιστα που δεν είναι διόλου αυτονόητο για ένα πρωταθλητή να ακολουθήσει αυτή την οδό.

Ας μην κρυβόμαστε: Όταν διακυβεύονται εκατομμύρια δολάρια, τίτλοι και δόξα, ο ρομαντισμός... πάει περίπατο με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα. Και όμως ο Γιάννης είναι έτοιμος να βαδίσει σε χνάρια ξεχασμένα σε άλλη εποχή. Είναι έτοιμος να γίνει η σημαία μιας πόλης και μιας ομάδας που τον ανέθρεψε μπασκετικά από τα σπλάχνα της.

Ο "Greek Freak", πέραν από τον συναισθηματισμό που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, ξέρει ότι ένα δαχτυλίδι με τους Μπακς θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα πρωτάθλημα με μια υπερόμαδα. Ξέρει ότι διάλεξε το ευγενές, αλλά και το δύσκολο μονοπάτι στην επιτυχία. Ξέρει, όμως επίσης, ότι, μετά από επτά χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, το να είσαι ηγέτης και να οδηγείς μια ομάδα στην επιτυχία απαιτεί ατσάλινη θέληση, επιμονή και πνευματική διαχείριση των αποτυχιών.

Με αυτή του την κίνηση, ο Γιάννης απέδειξε έμπρακτα ότι δεν φοβάται τα εμπόδια που θα σταθούν στο δρόμο τους για την κορυφή, δεν αμφιβάλλει ότι είναι αρκετός για οδηγήσει την ομάδα του. Ξέρει ότι διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει τον εαυτό του και τους Μπακς στη δόξα. Οι δυσκολίες δεν τον φοβίζουν, ξέρει ότι οι ηγέτες τις τιθασεύουν και προχωρούν. Ξέρει ότι μπροστά του, βρίσκεται το πεπρωμένο του και είναι καθήκον του να το εκπληρώσει.