ΝΒΑ: Σκέψεις για γενικευμένο εμβολιασμό σε παίκτες και προπονητές!

Το NBA φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ που θα προχωρήσει σε γενικευμένο εμβολιασμό σε παίκτες και προπονητές.

ΝΒΑ: Σκέψεις για γενικευμένο εμβολιασμό σε παίκτες και προπονητές!

Ο επίτροπος του NBA Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε συνομιλίες με ομάδες, παίκτες και μάνατζερ, προκειμένου να υπάρξει μια πολιτική ευρείας χρήσης εμβολίων COVID-19 στο πρωτάθλημα.

Το NBA εκτιμά τη δυνατότητα να είναι το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ που θα προχωρήσει σε γενικευμένο εμβολιασμό σε παίκτες και προπονητές. Σύμφωνα με το ESPN, ήδη ξεκίνησαν συζητήσεις μεταξύ στελεχών του πρωταθλήματος, γιατρών ομάδων και μάνατζερ, έχοντας επικεντρωθεί στην ανάγκη δημιουργίας εκπαιδευτικού προγράμματος για παίκτες και προσωπικό σχετικά με τις επιλογές εμβολίων, τις πιθανές παρενέργειες και την αποτελεσματικότητά τους, προκειμένου να ηρεμήσουν οι παίκτες και να είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν.

«Υποθέτω ότι οι περισσότεροι παίκτες θα είναι πρόθυμοι να το αποδεχτούν», εξήγησε ένας μάνατζερ. «Θα χρειαστούμε κάποιον που εμπιστεύονται, που δεν ασχολείται με το πρωτάθλημα, που μπορεί να εκθέσει τα πράγματα στους σκεπτικιστές», πρόσθεσε. «Ίσως είναι κάποιος σαν τον πρόεδρο Ομπάμα. Και έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στους παίκτες να παρακινήσουν τους άλλους, κάτι που συνέβη με τις μάσκες», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα το πρωτάθλημα θα έχει πρόσβαση σε εμβόλια. Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι ορισμένοι ειδικοί της Υγείας υποστηρίζουν τον έγκαιρο εμβολιασμό των επαγγελματιών αθλητών για να αποδείξουν εμφανώς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.