NBA: 48 κρούσματα κορονοϊού σε 546 παίκτες!

Το NBA και η Ένωση Παικτών ανακοίνωσαν ότι κατόπιν τεστ που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν 48 κρούσματα κορονοϊού σε 546 παίκτες.

NBA: 48 κρούσματα κορονοϊού σε 546 παίκτες!

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της κατάστασης, η προετοιμασία των ομάδων του NBA για την έναρξη της σεζόν 2020-21 ξεκινάει με αρκετά εμπόδια. Η λίγκα και η Ένωση Παικτών ανακοίνωσαν ότι κατά την διάρκεια τεστ που διενεργήθηκαν σε 546 παίκτες εντοπίστηκαν 48 κρούσματα κορονοϊού.

Το δεύτερο κύμα κορονοϊού συνεχίζει να επελαύνει στις ΗΠΑ με απίστευτη επιθετικότητα, ωστόσο και πάλι το ποσοστό των θετικών τεστ στο NBA (8.8%) παραμένει μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό σε όλη τη χώρα (10.2%).

Από εκεί και πέρα, βάσει των κανονισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ από το NBA, κάθε παίκτης που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό οφείλει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, έχοντας δύο επιλογές: να τεθεί σε καραντίνα δέκα ημερών το λιγότερο ή να βρεθεί αρνητικός σε δύο τεστ με απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών, πριν επιστρέψει στις προπονήσεις.

Οι παίκτες θα υποβάλλονται σε τεστ σε καθημερινή βάση, ώστε να απομονώνονται εγκαίρως τα κρούσματα και να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης μεταξύ των ομάδων, με απώτερο σκοπό φυσικά να μην τεθεί ζήτημα διακοπής της σεζόν.