NBA: «Κλειδώνει» τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου

Το NBA βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών για έναρξη της σεζόν 2020-21 στις 22 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή 72 αγώνων.

NBA: «Κλειδώνει» τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου

Η Ένωση Παικτών έχει πλέον αντιληφθεί ότι το μόνο ρεαλιστικό πλάνο για το ΝΒΑ είναι η έναρξη της σεζόν 2020-21 στις 22 Δεκεμβρίου. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, αυτή θα είναι η τελική ημερομηνία του τζάμπολ και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του και το ESPN, μετά το Athletic, το οποίο αποκάλυψε ότι στη σχετική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (5/11) από την Ένωση οι παίκτες θα ψηφίσουν για έναρξη πριν τα Χριστούγεννα και όχι στις 18 Ιανουαρίου, όπως επιθυμούσαν για λόγους ξεκούρασης.

Με τις απώλειες των εσόδων για τη λίγκα να υπολογίζονται μεταξύ 500 εκατ. και 1 δισ. δολάρια από μια ενδεχόμενη έναρξη το 2021, η απόφαση να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση τα Χριστούγεννα, την κατά γενική ομολογία πιο προσοδοφόρα περίοδο για το ΝΒΑ, ήταν μονόδρομος.

Πλέον απομένει η επισημοποίηση της συμφωνίας, για να τακτοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Έχει γίνει ήδη γνωστό ότι τα training camps θα ξεκινήσουν από 1/12, ενώ η σεζόν θα έχει διάρκεια 72 αγώνων και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.