ΝΒΑ: Ψηφίζουν οι παίκτες για την έναρξη της σεζόν, προς 22/12 το τζάμπολ

Οι παίκτες του NBA θα ψηφίσουν την Πέμπτη (5/11) για την ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020-21. Στις 22 Δεκεμβρίου η επικρατέστερη ημερομηνία για οικονομικούς λόγους.

ΝΒΑ: Ψηφίζουν οι παίκτες για την έναρξη της σεζόν, προς 22/12 το τζάμπολ

Το θέμα της ημερομηνίας έναρξης της νέας σεζόν του NBA θα επιλυθεί άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το "Athletic", η Ένωση Παικτών αποφάσισε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία στους παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ δύο ημερομηνιών: 22 Δεκεμβρίου 2020 ή 18 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και η λίγκα επιθυμούν η σεζόν να ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα για τηλεοπτικούς και οικονομικούς λόγους, ενώ οι παίκτες προτιμούν να ξεκινήσει από τη νέα χρόνια, ώστε να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν.

Πλέον, φαίνεται ότι η 22η Δεκεμβρίου έχει κερδίσει έδαφος, αφού η ζημιά που υπολογίζεται από μία ενδεχόμενη έναρξη τον Ιανουάριο του 2021 ανέρχεται από 500 εκατομμύρια με 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το "Athletic" η έναρξη πριν τα Χριστούγεννα μοιάζει αναπόφευκτη, κάτι που έχουν αντιληφθεί και οι παίκτες, καθώς αντιλαμβάνονται ότι η όποια καθυστέρηση θα ζημιώσει οικονομικά και τους ίδιους.

Αν, μάλιστα, τηλεοπτικά δίκτυα που καλύπτουν το ΝΒΑ ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων λόγω της καθυστερημένης έναρξης της σεζόν 2020-21, υπάρχει ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε λοκ-άουτ.

Παρά, λοιπόν, τις αρχικές αντιδράσεις που υπήρχαν από την πλευρά των παικτών για το τζάμπολ στις 22/12, φαίνεται ότι στο τέλος οι παίκτες θα δεχθούν την αρχική πρόταση, αφού πρακτικά ο περιορισμένος χρόνος δεν επιτρέπει άλλη επιλογή.