NBA: Ο Σίλβερ πιέζει τους GM για τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου!

Ο Άνταμ Σίλβερ επισήμανε στους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων του NBA ότι ο χρόνος πιέζει για την έναρξη της σεζόν 2020-21 στις 22 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που αποτελεί επιθυμία της λίγκας.

NBA: Ο Σίλβερ πιέζει τους GM για τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου!

Οι συζητήσεις ιδιοκτητών, παικτών και λίγκας για την ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020-21 του NBA συνεχίζονται, με τον Άνταμ Σίλβερ να τονίζει την ανάγκη για οριστική συμφωνία. Όπως αναφέρει το ESPN, ο Κομισάριος της λίγκας σε τηλεδιάσκεψη με τους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων προειδοποίησε αναφορικά με τα χρονικά περιθώρια της έναρξης της σεζόν 2020-21.

Υπενθυμίζουμε ότι επιθυμία του Σίλβερ και κατ' επεκτάση της λίγκας είναι το τζάμπολ της νέας σεζόν να πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Φυσικά, για να συμβεί αυτό οι προετοιμασίες των 30 ομάδων πρέπει να ξεκινήσουν από την Δεκεμβρίου. Η Ένωση Παικτών από την πλευρά της επιμένει ότι η σεζόν πρέπει να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου.

Ο Κομισάριος του NBA καλείται να αντιμετωπίσει μία ιδιότυπη κατάσταση, βρισκόμενος ανάμεσα στις επιθυμίες των παικτών, των ιδιοκτητών, αλλά και το οικονομικό συμφέρον της λίγκας, με τον κορονοϊό να συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκινήσει πράγματι στις 18 Ιανουαρίου αντί για τις 22 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει απώλεια εσόδων ύψους 500 εκατομμυρίων, ενώ δεν αποκλείεται η ζημιά να φτάσει ακόμα και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Ένας ακόμα σκόπελος για την έναρξη της σεζόν είναι και ένα ενδεχόμενο λοκ-άουτ, το οποίο είναι υπαρκτό σενάριο, αν μία από τις δύο πλευρές δεν τηρήσει την συλλογική σύμβαση. Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς εύκολα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της σεζόν 2020-21 του NBA.