Αντετοκούνμπο: Η προστατευτική μπότα, τι είπε ο Μπουντενχόλζερ και τι ο Μπάτλερ

Ο τραυματισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πώς τον έζησε ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ και η εκτίμηση του Τζίμι Μπάτλερ για τον αγώνα.

Αντετοκούνμπο: Η προστατευτική μπότα, τι είπε ο Μπουντενχόλζερ και τι ο Μπάτλερ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήγε στο 4ο ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μαϊάμι Χιτ κουβαλώντας ένα διάστρεμμα από το Game 3. Προφανώς και εάν δεν επρόκειτο για τον Greek Freak, προφανώς και εάν δεν ήταν το Game 4, προφανώς και εάν δεν έχαναν ήδη 3-0 στη σειρά οι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα έπαιζε.

Έπαιξε και αποχώρησε με προστατευτική μπότα, ένα διάστρεμμα στο ίδιο πόδι και ένα ιατρικό τιμ επάνω του να προσπαθεί να πετύχει αυτό που φαντάζει αδύνατο. Δηλαδή, να αγωνιστεί στο Game 5.

Ο κόουτς των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ περιέγραψε τα συναισθήματα, τη στιγμή του τραυματισμού: «Όταν έπεσε στο παρκέ, η καρδιά όλων μας σταμάτησε να χτυπά για ένα δευτερόλεπτο. Θα δούμε πώς θα είναι η κατάστασή του τις επόμενες ώρες».

Όσον αφορά την τελική έκβαση του αγώνα, ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση ενός αντιπάλους του Αντετοκούνμπο, του Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα επιδείκνυε την κυριαρχία του απέναντι στο σταρ των Μπακς φωνάζοντας: «δεν μπορεί να με μαρκάρει, δεν μπορεί να με μαρκάρει».

Τα ξημερώματα, ο γκαρντ του Μαϊάμι, δήλωσε για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο: «Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας επηρεάσει αλλά μάλλον μας… χαλάρωσε λίγο. Και σταματήσαμε να παίζουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο, σταματήσαμε να μαρκάρουμε. Σταματήσαμε να ζούμε από τις… αμυντικές μας αρχές. Δεν κερδίζαμε τις 50-50 μπάλες, χάναμε τα ριμπάουντ, όλα ήταν άσχημα».