Γουόριορς v Kαβαλίερς: 8 κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα του παραδείσου

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς το fosonline αναλύσει τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση του τίτλου.

Γουόριορς v Kαβαλίερς: 8 κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα του παραδείσου

Οι Καβαλίερς έχουν τύχη αν:


Ο Λεμπρόν Τζέιμς προλάβει να φορτίσει τις μπαταρίες που άδειασαν στα 7 ματς με τους Σέλτικς στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας όπου αγωνίστηκε πάνω από 40 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, καταθέτοντας στο παρκέ όλη του την ενέργεια και στις δυο άκριες του παρκέ.

Ο Κέβιν Λoβ είναι σε θέση να αγωνιστεί από το πρώτο ματς της σειράς ύστερα από τη διάσειση που έπαθε στον 6ο τελικό κόντρα στους Σέλτικς. Κι όχι μόνο να αγωνιστεί αλλά και να προσφέρει περισσότερους από τους 13.9 πόντους που έχει μέχρι τώρα στους αγώνες της ποστ σίζον.

Το ποσοστό ευστοχίας τους στα τρίποντα βελτιωθεί αισθητά από το 25.7% που είχαν στον 7ο τελικό της ανατολικής περιφέρειας διότι οι Γουόριορς αποκλείεται να πέσουν τόσο χαμηλά όσο η Βοστόνη που είχε μόλις 17.9% ποσοστό έξω από τη γραμμή των 7.25 μέτρων.

Η άμυνά τους εμφανιστεί το ίδιο αποτελεσματική, τουλάχιστον όσο στον 7ο τελικό κόντρα στους Σέλτικς τους οποίους περιόρισαν στους 79 πόντους. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κοντράρουν τους πρωταθλητές στο τρανζίσιον γκέιμ και να περιορίσουν το περιφερειακό τους σουτ που θεωρείται το καλύτερο στο πρωτάθλημα.

Οι Γουόριορς έχουν τύχη αν


Ο Άντρε Ιγκουοντάλα που έχασε τα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια της σειράς με το Χιούστον λόγω τραυματισμού στο αριστερό γόνατο θα επιστρέψει υγιής (ήδη χάνει το πρώτο ματς) για να αναλάβει το μαρκάρισμα του Λεμπρόν και να επιτρέψει στον Στιβ Κερ να παίξει με κοντό σχήμα σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων.

Ο Ντρέιμον Γκριν συγκρατήσει τα νεύρα του ώστε να μη χάσει κανένα παιχνίδι λόγω τιμωρίας όπως είχε συμβεί πριν από δυο χρόνια όταν η απουσία του από τον 5ο τελικό στοίχισε πολύ στους Γουόριορς, οι οποίοι αντί να φτάσουν στο 4-1 είδαν τους Καβαλίερς να επιστρέφουν και να κατακτούν τον τίτλο με 4-3.

Οι παίκτες του Κερ καταφέρουν να μείνουν συγκεντρωμένοι και στα 48 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας, γιατί και φέτος στην ποστ σίζον έχουν κενά διαστήματα επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να παίρνουν διαφορές στο σκορ, ιδιαίτερα στην αρχή των αγώνων και μετά τρέχουν να τις καλύψουν.

Σε περίπτωση που ο Ιγκουοντάλα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει λόγω του τραυματισμού του, αν οι άπειροι Λούνι και Μπελ μπορέσουν να ανταποκριθούν στους ρόλους τους, δηλαδή τον εξής ένα: καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός με τον Λεμπρόν.