«Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους: Ευρωπαίοι σταρ που απέτυχαν στο ΝΒΑ»

Οι Βασίλης ΣπανούληςΣαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι στη λίστα των Ευρωπαίων σταρ που απέτυχαν στο ΝΒΑ σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα As.

«Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους: Ευρωπαίοι σταρ που απέτυχαν στο ΝΒΑ»

Η ισπανική ιστοσελίδα As έκανε ένα αφιέρωμα στους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες που απέτυχαν να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ και ανάμεσα σε αυτούς αναφέρει τον Βασίλη Σπανούλη και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Γράφει για τους δύο παίκτες:

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

«Στο στάδιο της ωριμότητάς του αποφάσισε να κάνει το άλμα, αλλά δεν είχε την επιτυχία που περίμενε. Ήταν τα πάντα στην Μπαρτσελόνα και στη Μακάμπι και αποφάσισε να ξαναζήσει μερικά από αυτά που είχε ζήσει στην εφηβεία του, όταν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Είχε μόνο δύο σεζόν στο NBA. Αν και πήγε στους Πέισερς, που βρίσκονταν σε φάσης ανανέωσης μετά την απόσυρση του Ρέτζι Μίλερ, αυτό δεν αρκούσε για να παραμείνει για δεύτερη ολόκληρη χρονιά στην ομάδα. Στην Ιντιάνα σημείωσε κατά μέσο όρο 7,3 πόντους, αλλά συμπεριλήφθηκε σε trade που θα έστελνε έναν από τους Αλ Χάρινγκτον και Στίβεν Τζάκσον στους Ουόριορς. Εκεί έμεινε χωρίς χρόνο συμμετοχής (11,9 λεπτά) και επέστρεψε στην Ευρώπη με γεύση πιο ξινή από γλυκιά».

Βασίλης Σπανούλης

«Αν και ο θρύλος του έχει μεγαλώσει με πομπώδη τρόπο μετά από αυτό, ο Σπανούλης θήτευσε στο ΝΒΑ στα νιάτα του, αλλά όταν είχε ήδη δώσει πολλά δείγματα για το τι μπορούσε να πετύχει. Περιέργως, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό -ήδη μετά το ΝΒΑ- έγινε σημαντικός παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού. Όταν έφυγε το 2006, κέρδισε με την εθνική το Ευρωμπάσκετ του 2005 και ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Ο Λαρισαίος γκαρντ είχε ήδη επιλεγεί στο ντραφτ, αν και έγινε ανταλλαγή από το Ντάλας στο Χιούστον, κι έπαιξε με τους Ρόκετς μία σεζόν. Υπήρχαν λεπτά για αυτόν στη θέση του οργανωτή, αλλά δεν του δόθηκαν. Μόνο 8,8 ανά αγώνα σε μόνο 31 ματς, όπου σημείωσε 2,7 πόντους, σε μια συναρπαστική ομάδα με μέλη της τους Γιάο Μινγκ και Τρέισι Μακ Γκρέιντι».

Δείτε βίντεο με τους πιο πετυχημένους ξένους παίκτες στο ΝΒΑ