Mπλατ: «Χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν με αγχώνει»

Ο Ολυμπιακός είχε 20% στα τρίποντα (6/30), οι Πειραιώτες έχασαν αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τους παίκτες του. 

Mπλατ: «Χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν με αγχώνει»

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κολοσσό στο ΣΕΦ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ντέιβιν Μπλατ σχολίασε τα εξής: «Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι εύκολα, αλλά θεωρώ πως με την καλή αγωνιστική μας συμπεριφορά το κάναμε εύκολο. Είχαμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Είχαμε μεγάλο κίνητρο για να νικήσουμε τον Κολοσσο και να πάρουμε την πρόκριση. Ήμασταν αφοσιωμένοι στο πλάνο μας.

Παίξαμε καλά στην τρίτη περίοδο, αλλά στην τέταρτη κάπου χαλαρώσαμε, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η απόδοση μας. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλου, νικήσαμε, περάσαμε και αυτό μετράει».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά ελεύθερα σουτ στο παιχνίδι: «Η αλήθεια είναι πως χάσαμε αρκετά τρίποντα. Αστοχήσαμε μάλιστα σε αρκετά ελεύθερα σουτ, που ήταν υπό καλές προϋποθέσεις. Είχαμε χαμηλό ποσοστό με 20%. Μου άρεσε το γεγονός πως βγάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά αρκετές φορές η ευστοχία είναι και... θέλημα Θεού!

Ελπίζω την επόμενη φορά να βγάλουμε και πάλι αρκετά ελεύθερα σουτ και ελπίζω την επόμενη να παρουσιαστούμε περισσότερο αποτελεσματικοί στα τρίποντα. Έχω αρκετά πράγματα να με απασχολούν για την ομάδα, αλλά το γεγονός αυτό στα μακρινά σουτ δεν με αγχώνει. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».