Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το θέλουν και οι δυο πολύ!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τα δώσουν όλα για το Κύπελλο σήμερα

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το θέλουν και οι δυο πολύ!

Και τώρα οι δυο τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεπέρασαν -εύκολα ή δύσκολα- τα εμπόδια που βρήκαν στο διάβα τους και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (19.00).

Άλλη μια κόντρα αιωνίων, η 5η φετινή μολονότι Φεβρουάριο μήνα. Ισόπαλο το σκορ ως τώρα. Ο Ολυμπιακός πήρε τα πρώτα δυο ματς, στο ξεκίνημα της σεζόν, με την εκκωφαντική του νίκη στη Ρόδο για το Σούπερ Καπ με 75-51, και το «διπλό» στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα με 88-78 στην παράταση. Ο Παναθηναϊκός απάντησε, παίρνοντας τα επόμενα δυο ματς. Στο ΣΕΦ με 66-54 και στο ΟΑΚΑ με 85-80, αμφότερα για το πρωτάθλημα.

Για το …3-2 λοιπόν και το τρόπαιο, έρχονται αντιμέτωποι σήμερα στα Δυο Αοράκια της Κρήτης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Και οι δυο το θέλουν πολύ. Μπορεί οι μεγάλοι στόχοι να είναι το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα, αλλά δεν παύει να μιλάμε για έναν τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το «θριπίτ» και οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στους τίτλους στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια.

Μπαρτζώκας και Αταμάν ετοιμάζονται για άλλη μια μεγάλη μάχη. Αν και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους οι δυο ομάδες, θα προσπαθήσουν για κάποια τρικ οι δυο τεχνικοί. Σε τέτοια παιχνίδια και η πιο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να μετρήσει. Και φυσικά στο ποιος θα το θέλει περισσότερο. Πονοκέφαλοι υπάρχουν και στις δυο πλευρές. Ο Μπαρτζώκας περιμένει να δει αν θα έχει τον Γκος, ο Αταμάν τον Βιλντόζα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι στον τελικό Κυπέλλου για 11η φορά. Η προϊστορία είναι υπέρ του ΠΑΟ, που έχει πάρει τους 7 τελικούς, έναντι 3 του Ολυμπιακού. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουν κυριαρχήσει οι Πειραιώτες. Τα Δυο Αοράκια φέρνουν γούρι στον Ολυμπιακό την τελευταία διετία. Πέρσι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει στον ημιτελικό τον ΠΑΟ με 81-65 και πρόπερσι στον τελικό με 81-73.

Ευχή όλων είναι να γίνει ένας όμορφος τελικός και να τον απολαύσουν οι φίλαθλοι του μπάσκετ.