Θα το πάρει ο πιο… σοβαρός!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για τον τελικό Κυπέλλου

 Θα το πάρει ο πιο… σοβαρός!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν την πρόκριση από τους ημιτελικούς του φάιναλ φορ κόντρα σε Προμηθέα και ΑΕΚ αντίστοιχα, με τους δύο «αιώνιους» να συναντιούνται μετά από 9 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τελευταία φορά που το «τριφύλλι» και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης ήταν το 2013, όταν οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 81-78 σε ένα παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο Ελληνικό.

Είναι ένας τελικός, ένα ματς που κρίνει έναν τίτλο, τον πρώτο της σεζόν, και οι δύο ομάδες θέλουν όσο τίποτε στον κόσμο να τον κατακτήσουν. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, οι οποίοι είναι ασφαλώς σοβαρό κίνητρο για να δείξουν σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το χθεσινό τους. Και ο ένας και ο άλλος…

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μια ομάδα οκτώ παικτών, χωρίς τους Παππά, Ανγκόλα, Λάνγκφορντ και Ράουτινς. Θεωρητικά το έργο του ήταν εύκολο. Να επιβάλλει δηλαδή τον ρυθμό του, να φθείρει με φάουλ τους «κομβικούς» της παίκτες, να πάρει διαφορά και να ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες της για την έκπληξη. Για τρία δεκάλεπτα δεν έκανε τίποτε από αυτά.

Η «Ένωση» χωρίς να έχει καμία άλλη εναλλακτική προσπάθησε να «παγώσει» το τέμπο, να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να τρέξει στο παρκέ και να λιγοστέψει τις επιθέσεις. Με ζώνες και χαμηλά σχήματα «μπέρδεψε» τον Ολυμπιακό, που δεν έβαλε τα σουτ και όσο άντεχε ήταν μέσα στο ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν επιπόλαιοι, δεν «διάβαζαν» σωστά τις καταστάσεις που είχαν μπροστά τους και δεν έλεγαν να «ξεκολλήσουν».

Όταν καθάρισε» το μυαλό τους στην ανάπαυλα και είδαν τι πρέπει να κάνουν, επέστρεψαν στο παρκέ, έβαλαν στο φουλ τις τουρμπίνες και… πάτησαν γκάζι για τον τελικό. Εκεί όμως κάθε λάθος κοστίζει διπλά, ίσως και την κούπα…

Κι ο Παναθηναϊκός όμως… δεν πήγε πίσω! Μπήκε στο ματς νομίζοντας πως με τη φανέλα και μόνο θα κερδίσει τον μαχητικό Προμηθέα.

Μέχρι να το καταλάβουν οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους διαφορά (27-13)! Παίζοντας άθλια κυρίως στην άμυνα, όπου περπατούσαν. Χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο για να αντιληφθούν πως ο Προμηθέας δεν θα τους χαριστεί και θα πρέπει να παίξουν άμυνα για να μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Έβανς έδειξε πως είναι σε «καλό φεγγάρι» σε αντίθεση με τον Νέντοβιτς, που μονοπωλούσε τις επιθέσεις με παράλογες επιλογές στα τρίποντα, ενώ ο Γιόβιτς ήταν τόσο κακός, που ο Πρίφτης αναγκάστηκε να βάλει πλέι μέικερ τον Μέικον με τέσσερα φάουλ!

Αύριο το απόγευμα δεν θα υπάρχουν στα «Δύο Αοράκια» ούτε ο Μπαζίνας, ούτε ο Οικονομόπουλος, που έκαναν αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, αλλά οι Σαντ-Ρος, Ουάιτ, Βεζένκοφ και Σλούκας.

Συνεπώς, όπως αναφέραμε, τα λάθη και οι ολιγωρίες θα είναι «μαχαιριές» και αλίμονο όποιον κόψουν!

Μια κουβέντα για την ΑΕΚ: Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη προσπάθεια του Στέφανου Δέδα και των παικτών του. Όχι μόνο για τη χθεσινή τους παρουσία. Συνολικά. Έχουν αντιμετωπίσει έναν… ωκεανό προβλήματα, πάσης φύσεως. Αγωνιστικά, υγείας, οικονομικά. Κι όμως είναι εκεί και παλεύουν ακόμα και όταν νιώθουν πως είναι μόνοι τους. Προσπαθούν για όσο αντέξουν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τους το αναγνωρίσει κανείς…