Το μυαλό τους ταξίδευε στον τελικό!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδειξαν να κάνουν ...προθέρμανση ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής

Το μυαλό τους ταξίδευε στον τελικό!

Και τώρα οι δυο τους! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν το …καθήκον τους στους ημιτελικούς, ξεπέρασαν τα εμπόδια ΑΕΚ και Προμηθέα αντίστοιχα, και ετοιμάζονται για τον τελικό της Κυριακής (17.00).

Οι «αιώνιοι» μας έδωσαν την εντύπωση ότι είχαν το μυαλό τους στον τελικό και κράτησαν τις απαραίτητες δυνάμεις. Ήταν άλλωστε και οι δυο φαβορί, έχοντας απέναντι «λαβωμένους» αντιπάλους όπως ήταν η ΑΕΚ και ο Προμηθέας. Ο Παναθηναϊκός βέβαια τα …χρειάστηκε κάπως περισσότερο, με τους Πατρινούς να παίρνουν διαφορά στο α’ μέρος. Όμως, μόλις ανέβασαν στροφές οι «πράσινοι» και μπήκαν τα σουτ, κατάφεραν να κάμψουν -σχετικά εύκολα- την αντίσταση των παικτών του Ζούρου.

Ο Ολυμπιακός απ΄ την άλλη, παρουσιάστηκε υπέρ το δέον χαλαρός στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να είναι μέσα στο ματς. Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Θρύλος σοβαρεύτηκε και με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό. Ακόμη κι όταν πλησίασε στο τέλος η (ηρωική) ΑΕΚ, λίγοι πίστευαν πως μπορούσε να γίνει η (μεγάλη) ανατροπή. Ήταν θέμα ποιότητας.

Μετά από εννέα χρόνια λοιπόν, θα έχουμε σύγκρουση αιωνίων στον τελικό του Κυπέλλου. Τελευταία τους συνάντηση το 2013, όταν σε ένα άκρως επεισοδιακό ματς στο Ελληνικό, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την κούπα με 81-78.

Τώρα; Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, θα πρέπει όμως να το δείξει και στο γήπεδο. Σήμερα μπορεί να ήταν ολίγον τι μπλαζέ, την Κυριακή όμως απαγορεύεται αυτό δια ροπάλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι με το …μαχαίρι στο στόμα και να …τρώνε σίδερα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο να μην αφήσουν τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα και να κάνουν το παιχνίδι τους οι Πειραιώτες. Εφόσον συμβεί αυτό, όλα αυτομάτως θα γίνουν πιο εύκολα και η κούπα θα επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι μετά από 11 ολόκληρα χρόνια!

ΥΓ. Σχετικά όμορφη η ατμόσφαιρα στα Δυο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης, δεν το λες όμως και γιορτή. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς, ειδικά στην αρχή του πρώτου ημιτελικού, νόμιζες ότι το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Λογικά την Κυριακή, θα υπάρχει αρκετά περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Ας είναι και μαθητές. Τι να κάνουμε. Ελλάδα είμαστε, έχουμε δρόμο για να διανύσουμε μέχρι να διοργανώνουμε φάιναλ-8 (που θέλει και ο Λιόλιος) με οπαδούς και των οχτώ ομάδων.