Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τελικός «αιωνίων» μετά από 9 χρόνια

Την Κυριακή στις 17:00 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ, ενώ είχαν να βρεθούν αντίπαλοι σε τελικό εννιά χρόνια.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τελικός «αιωνίων» μετά από 9 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να πάρει την πρόκριση και το έκανε νικώντας 76-70 την ΑΕΚ.

Έτσι την Κυριακή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με φόντο το τρόπαιο. Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο "αιώνιους" θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/2) στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 2013. Σε εκείνον τον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Ελληνικό οι "πράσινοι" είχαν νικήσει με 81-78 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Τώρα οι δυο τους θα συγκρουστούν ξανά σε τελικό που θα γίνει στο Ηράκλειο. Φέτος μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές, μία για το πρωτάθλημα και μία για την Euroleague και μετρούν από μία νίκη.