ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε ο Μήτρου-Λονγκ και χάνει τον ημιτελικό του Κυπέλλου με Προμηθέα

Χωρίς τον τραυματία Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ την Παρασκευή (12/2) τον Προμηθέα Πάτρας στον νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αμφίβολος είναι ο επίσης τραυματίας Γιώργος Καμπερίδης.

ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε ο Μήτρου-Λονγκ και χάνει τον ημιτελικό του Κυπέλλου με Προμηθέα

Μία σημαντική απώλεια προέκυψε στον ΠΑΟΚ μετά τη σπουδαία νίκη (61-63) επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, που του έδωσε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε τον Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ που ήταν τελικά ο μεγάλος άτυχος του αγώνα της Τετάρτης (10/2). Ο 24χρονος γκαρντ τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο σε μια ανύποπτη φάση στη διάρκεια του αγώνα και σήμερα (11/2) υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Η πρώτη διάγνωση έδειξε κάκωση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και κάκωση στον πρόσθιο χιαστό. Σύμφωνα και με την υπόδειξη του γιατρού του ΠΑΟΚ, Ιωσήφ Γαβριηλίδη, θα ακολουθήσει νέος απεικονιστικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος, ο τρόπος αντιμετώπισης και ο χρόνος απουσίας του Μήτρου-Λονγκ.

Καλύτερα είναι, αντίθετα, τα νέα για τον Γιώργο Καμπερίδη, που έχει αιμάτωμα στον τετρακέφαλο και υποβάλλεται σε θεραπεία.

Κατά τα άλλα, προτού καν περάσουν 24 ώρες από τον προημιτελικό με τον «Γηραιό», οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν και πάλι το απόγευμα της Πέμπτης (11/2) στο γήπεδο, έχοντας ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Προμηθέα Πάτρας.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ της Παρασκευής (12/2) στο «PAOK Sports Arena», με ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3 και έπαθλο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης ξεκίνησε με το καθιερωμένο τεστ κορονοϊού και συνεχίστηκε με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου και προπόνηση τακτικής. Στην προπόνηση δεν συμμετείχαν οι Καμπερίδης και Μήτρου-Λονγκ. Η συμμετοχή του πρώτου εναντίον του Προμηθέα είναι αμφίβολη, ενώ ο δεύτερος εξυπακούεται ότι θα είναι απών από την αναμέτρηση.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου», Άρης Λυκογιάννης, αναφερόμενος στην εντός έδρας συνάντηση με την αχαϊκή ομάδα, τόνισε: «Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παίζουμε ένα παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, απέναντι σε μία ομάδα που έχει στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Προμηθέας έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και μεγάλο βάθος στο ρόστερ του. Παίζουμε στο γήπεδό μας και πρέπει να αντεπεξέλθουμε στο ψυχολογικό, σωματικό και ενεργειακό κομμάτι, το οποίο οφείλουμε να διαχειριστούμε αυτήν τη στιγμή, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Ο 51χρονος κόουτς πρόσθεσε: «Έχουμε μία πολύ σημαντική απουσία για το παιχνίδι, αυτή του Μήτρου-Λονγκ και πρέπει να διαχειριστούμε εκ των έσω την απώλεια αυτή. Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στα παιδιά και από εκεί και πέρα πνευματικά να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε να μπούμε στον αγώνα έτοιμοι, ενεργειακά και ψυχολογικά για να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει στον τελικό».