Ρενέσες για Euroleague, NBA και Πρίντεζη! (vid)

Ο Αΐτο Ρενέσες σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου μιλάει για τη Euroleague, το ΝΒΑ, αλλά και για τον εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη.

O Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες μιλάει για την καριέρα του και την Ευρωλίγκα. «Είμαι υπερήφανος που έχω προπονήσει γνωστούς παίκτες που είναι στο ΝΒΑ και πολλούς άλλους για τους οποίους δεν ξέρει ο κόσμος», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Αν θες η ομάδα σου να είναι η καλύτερη πρέπει να έχεις παίκτες που θέλουν να μάθουν, ασχέτως την ηλικία τους».

Και συμπλήρωσε: «Το μπάσκετ είναι καλύτερο στην Ευρωλίγκα, γιατί είναι ομαδικό κι όχι σχεδόν ατομικό παιχνίδι όπως στο ΝΒΑ. Για όλα αυτά, δεν πρέπει ν' αλλάζουμε τους κανόνες και να γίνονται κάθε φορά παρόμοιοι με του ΝΒΑ, γιατί αυτό θα καταστρέψει το καλύτερο μπάσκετ ή τη διαφορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με αυτό στο ΝΒΑ».

Όσο για τον Γιώργο Πρίντεζη που είχε υπογράψει στην Ουνικάχα Μάλαγα με συμβόλαιο - ρεκόρ για την ομάδα και τελικά βρέθηκε στο περιθώριο:

«Είναι δύσκολο να καταλάβεις ποια είναι η φιλοσοφία κάθε ομάδας. Κι αν αυτή αλλάξει είναι δύσκολο να την εξηγήσεις στον καθένα. Ο αντιπρόεδρος τον είχε υπογράψει, μετά δεν ήταν ούτε αυτός στην ομάδα (...). Κάποιες φορές είναι πιθανό να γίνει, αλλά δεν είναι σημαντικό τώρα».