Ολυμπιακός: Ο λόγος που δεν πωλήθηκε ο Χαπ

Ο Ίθαν Χαπ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, μαζί με τους Μπάλντγουιν, Πολ, ΜπάικςΓιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν το ρίσκο με τον Αμερικανό ψηλό.

Ολυμπιακός: Ο λόγος που δεν πωλήθηκε ο Χαπ

Στην περίπτωση του Ίθαν Χαπ ενδεχομένως ορισμένοι να σκεφτούν πως ο παίκτης αδικήθηκε στον Ολυμπιακό. Παραχωρήθηκε πέρσι δανεικός στην Κρεμόνα, λίγο μετά την έναρξη της σεζόν, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε στην πράξη πως δημιουργήθηκε συμφόρηση στους φόργουορντ (Πρίντεζης, Κουζμίνσκας, Βεζένκοφ, Ρούμπιτ).

Ολυμπιακός: Ο Χαπ και οι άλλοι... πρώην επί Μπλατ

Ένας παίκτης που είναι λίγο «4άρι» και λίγο «5άρι», θυμίζοντας... Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Τα πήγε πάντως εξαιρετικά στο ιταλικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, καθώς μέτρησε μέσον όρο 18 πόντους, 8,9 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1 τάπα.

Άλλο βέβαια το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος και άλλο εκείνο της EuroLeague. Πολυτάλαντος ο Χαπ, αλλά στην άμυνα είχε ξεκάθαρες αδυναμίες και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν συγκρατημένος για το κατά πόσο θα μπορούσε να αντέξει τη σκληράδα της διοργάνωσης.

Ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο Ολυμπιακός δεν ανανέωσε αυτόματα το συμβόλαιό του, ώστε τουλάχιστον να τον πουλούσε και να έβαζε χρήματα στα ταμεία του. Σωστή σκέψη, αλλά οι Πειραιώτες είχαν μέχρι και εχθές διορία να τον κρατήσουν στην ομάδα.

Και στο ενδεχόμενο που δεν ερχόταν πρόταση, θα ήταν αναγκασμένοι να του πληρώσουν όλο το συμβόλαιο, οπότε δεν θέλησαν να πάρουν το συγκεκριμένο ρίσκο. Και ο παίκτης, βέβαια, δεν είναι και... ανόητος...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο σημερινό (1/7) ΦΩΣ με ένα κλικ!