Ολυμπιακός: Ο Χαπ και οι άλλοι... πρώην επί Μπλατ

Πού βρίσκονται και τι κάνουν παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό επί Ντέιβιντ Μπλατ και έχουν αποχωρήσει από το Λιμάνι.

Ολυμπιακός: Ο Χαπ και οι άλλοι... πρώην επί Μπλατ

Ο Ίθαν Χαπ ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019, αποτελώντας επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ για να πλαισιώσει το Νίκολα Μιλουτίνοφ. Με τα ερυθρόλευκα αγωνίστηκε μόλις 45", πριν τελικά δοθεί δανεικός στην Κρεμόνα, όπου πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο κόντρα στην Φορτιτούντο.

Ο 23χρονος ψηλός αγωνίστηκε για 29 λεπτά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 19 πόντους (8/12 δίποντα, 3/6 β.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα αλλά και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Αμερικανός αναδείχθηκε μάλιστα σε MVP αναμέτρησης, δείχνοντας άλλο παίκτης.

Με αφορμή την εμφάνιση - αποκάλυψη του Χαπ το ΦΩΣ έψαξε και βρήκε τι κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες που ήρθαν επί Μπλατ και αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό:

Γιάνις Τίμα

Ήρθε το καλοκαίρι του 2018 για να αποτελέσει μια καλή λύση για την περιφέρεια, έχοντας ως διαπιστευτήρια δύο πολύ καλές σεζόν με την Μπασκόνια με όπλο το «φαρμακερό» του τρίποντο. Στον Ολυμπιακό δεν έδειξε αυτά τα στοιχεία, με τον ρόλο του στο ροτέισον σταδιακά να περιορίζεται και στη συνέχεια να εξαλείφεται. Εντέλει αποχώρησε με τη μορφή δανεισμού τον Μάρτιο στη Χίμκι, όπου δόθηκε τελικά με κανονική μεταγραφή τον Ιούνιο του 2019. Στη ρωσική ομάδα έγινε ένας... άλλος Τίμα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Tη φετινή σεζόν στην EuroLeague έχει σε 7 ματς 12.7 πόντους με 57.9% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και 39.6% στα τρίποντα, ενώ κατεβάζει 3.9 ριμπάουντ και μοιράζει 2 ασίστ κατά μέσο όρο. Με τον Ολυμπιακό στην ίδια διοργάνωση την προηγούμενη σεζόν ο απολογισμός του ήταν μόλις... 3.4 πόντοι κατά μέσο όρο!

Αξέλ Τουπάν

Μετά από μία πολύ καλή χρονιά στη Ζαλγκίρις αλλά και μια αξιοπρεπή πορεία στο NBA σε Νάγκετς, Μπακς και Πέλικανς, ο Τουπάν έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι του 2018. Στον Ολυμπιακό ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά σταδιακά η απόδοσή του έπεσε, ενώ αποχώρησε... μόνος του στις 13 Απριλίου. Με τα ερυθρόλευκα είχε 5.8 πόντους και 1.8 ριμπάουντ σε 45 ματς. Τον Αύγουστο του 2019 υπέγραψε στη Μάλαγα, όπου διαπρέπει στο EuroCup με 13.0 πόντους, 1.5 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 4 ματς.

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος

Ο Ουίλιαμς-Γκος ήρθε στον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2018 ως υποσχόμενο ταλέντο μετά την πολύ καλή του παρουσία στο EuroCup με την Παρτίζαν. Στην ομάδα του Πειραιά δεν... ξετρέλανε με την απόδοσή του, σίγουρα όμως απογοήτευσε, έχοντας 9.2 πόντους 4.2 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ σε 30 ματς στην EuroLeague. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι Τζαζ αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο NBA. Mε την ομάδα της Γιούτα έχει 4 συμμετοχές με 2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ζακ Λεντέι

Πρόκειται για ακόμα ένα παίκτη που ήρθε με την προοπτική να αποτελέσει «λαβράκι». Ο ΛεΝτέι ήταν από τα πιο φωτεινά σημεία της περσινής μαύρης σεζόν του Ολυμπιακού, με 11.2 πόντους και 4.8 ριμπάουντ στη EuroLeague. Παρ'ολα αυτά, υπήρχαν παράπονα για τον 25χρονο Αμερικανό, όπως το γεγονός ότι είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, ειδικά όταν αγωνιζόταν στο «5», ενώ έδειχνε μια τάση να προσπαθεί να τελειώνει μόνος του τις φάσεις, ακόμα και όταν υπήρχε καλύτερη επιλογή στην επίθεση. Γι' αυτούς τους λόγους το καλοκαίρι του 2019 αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Πλέον, με τη φανέλα της Ζαλγκίρις (και αγωνιζόμενος κυρίως στη φυσική του θέση, το «4») διαπρέπει, έχοντας 13.6 πόντους και 6.1 ριμπάουντ σε 7 ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μπριάντε Ουέμπερ

Ήρθε μεσούσης της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2019, για να ενισχύσει την περιφέρεια του Ολυμπιακού. Τελικά, η παραμονή του κράτησε για περίπου δύο μήνες, αποχωρώντας από τον σύλλογο τον Απρίλιο. Παραμένει στην «ερυθρόλευκη» συλλογική μνήμη κυρίως λόγω της συγκλονιστικής εμφάνισής του κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με 26 πόντους (8/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα), αλλά και της αντίδρασης του στο τέλος του ματς, όταν έβαλε τα κλάματα για τον αποκλεισμό των Πειραιωτών από τη συνέχεια της EuroLeague. Πλέον στα 26 του χρόνια, ο Ουέμπερ έχει αναγεννηθεί με τη φανέλα της Παρί Λεβαλουά στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας 16.0 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ και 4.0 κλεψίματα σε 9 ματς!