Ολυμπιακός: Ντύνει στα ερυθρόλευκα τον Ζαν-Σαρλ

Ο Ολυμπιακός τελειώνει τα διαδικαστικά για την απόκτηση του 26χρονου Γάλλου της Βιλερμπάν Λίβιο Ζαν-Σαρλ

Ολυμπιακός: Ντύνει στα ερυθρόλευκα τον Ζαν-Σαρλ

Στον Λίβιο Ζαν-Σαρλ κατέληξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον ψηλό που θα συμπληρώσει τη φροντ λάιν της ομάδας. Ο Έλληνας κόουτς δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που παρουσιάστηκε με τον Γάλλο φόργουορντ (2,06 μ.) και αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες, οι οποίες είναι προχωρημένες με αποτέλεσμα να μένουν διαδικαστικά για να ολοκληρωθεί.

Ο Μπαρτζώκας είχε αρχικά στο μυαλό του να συμπληρώσει τη φροντ λάιν της ομάδας με τον Σάσα Βεζένκοφ και μετέπειτα τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, κι αν δεν εξελισσόταν κάτι καλά με αυτές τις δύο περιπτώσεις να προχωρούσε με τον Ζαν-Σαρλς, ωστόσο ο Γάλλος έχει στοιχεία που ήθελε να εντάξει στο ρόστερ της ομάδας και έτσι κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ακολούθως ο Ολυμπιακός ενημέρωσε και τον εκπρόσωπο του Ρούμπιτ ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν.

Ολυμπιακός: Ενημέρωσε τον Ρούμπιτ ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν

Ο 26χρονος Γάλλος διακρίνεται για την αθλητικότητά του, είναι ιδιαίτερα μακρύς και έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών, που τον συνιστά καλό και ικανό μπλοκέρ. Θεωρείται πολύ καλός αμυντικός, βγαίνει ψηλά να πιέσει, ενώ καλύπτει πολύ καλά μέσα στη ρακέτα στις αλλαγές στην άμυνα, χρησιμοποιώντας τα γρήγορα πλάγια βήματά του.

Από κει και πέρα, έχει καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι και καλό σουτ από μέση απόσταση. Είχε 56,8% στα δίποντα φέτος στην Ευρωλίγκα και 63% στο γαλλικό πρωτάθλημα. Στα δυνατά του χαρτιά ότι τρέχει καλά στον αιφνιδιασμό. Παίρνει τρίποντα, αλλά εκεί είναι σχεδόν ικανοποιητικός (31% στην Ευρωλίγκα και 33% στη Γαλλία), ενώ στις βολές από τη μία είχε στην Ευρωλίγκα 87%, από την άλλη είχε στη Γαλλία 68,5%. Στις αδυναμίες του είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός στο ποστ, που σημαίνει ότι με πλάτη τον σπρώχνει ο αντίπαλος.