Euroleague: Οι κορυφαίοι σε ασίστ στη 10ετία - Πρώτος σε σύνολο ο Σπανούλης (pics)

Οι κορυφαίοι της δεκαετίας σε ασίστ στη Euroleague: Σπανούλης, Καλάθης, Ερτέλ και Γιόβιτς.

Euroleague: Οι κορυφαίοι σε ασίστ στη 10ετία - Πρώτος σε σύνολο ο Σπανούλης (pics)

Καταγραφή των κορυφαίων παικτών στις ασίστ την τελευταία δεκαετία έκανε η Euroleague, τόσο σε σύνολο και μέσο όρο όσο και σε τελικές πάσες σε ένα παιχνίδι. Ο Βασίλης Σπανούλης ξεχωρίζει φυσικά στο σύνολο, ο Νικ Καλάθης στον μέσο όρο και ο Στέφαν Γιόβιτς κρατά ακόμα το ρεκόρ σε ένα παιχνίδι.

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

* Στο σύνολο των ασίστ στη δεκαετία ο Βασίλης Σπανούλης έχει τις περισσότερες (1.251) σε 247 ματς. Ακολουθούν οι Τομά Ερτέλ (1.173 σε 211 ματς), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (1.142 σε 236 ματς) και Νικ Καλάθης (1.129 σε 192 ματς).

* Στον μέσο όρο των ασίστ ο Νικ Καλάθης είναι πρώτος με 5,9, δεύτερος είναι ο Τομά Ερτλέλ με 5,6 και τρίτος ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 5,5 ανά αγώνα.

* Το ρεκόρ σε μία αναμέτρηση έχει ο Στέφαν Γιόβιτς από τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα, όπου είχε μοιράσει 19 ασίστ στη νίκη επί της Μπάγερν. Ακολουθούν οι Νικ Καλάθης με 18 και Φακούντο Καμπάτσο, Μάρκους Ουίλιαμς με 17.

* Σε μία σεζόν μόνο και σε ό,τι αφορά τους μέσους όρους, ο Νικ Καλάθης έχει την κορυφαία επίδοση με 8,7 τη σεζόν 2018-19.