Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ φέρνει και… Ρούμπιτ!

Αν ανανεώσει ο Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό, που εκεί πάει η δουλειά, έχει πολλές πιθανότητες να μείνει και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Δεν υφίσταται πλέον η περίπτωση του Άντονι Γκιλ.

 

Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ φέρνει και… Ρούμπιτ!

Στον Ολυμπιακό έχουν δρομολογηθεί οι περισσότερες κινήσεις, είναι μετρημένες και στοχευμένες αυτές που θα κάνουν και το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί. Μετά τις προσθήκες στους γκαρντ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να κάνει μία ακόμη κίνηση στους ψηλούς και δη έναν παίκτη στο «4-5» που θα ολοκληρώσει τη φροντ λάιν της ομάδας.

Στο «5» υπάρχουν ο νεοαποκτηθείς Χασάν Μάρτιν, ο Οκτάβιους Έλις και ο Βασίλης Χρηστίδης, που έπαιζε στην αναπτυξιακή ομάδα αλλά προπονούταν με την ανδρική και μάλιστα ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά.

Στο «4» ο Γιώργος Πρίντεζης που ανανέωσε, ευελπιστούν ο Σάσα Βεζένκοφ και ακόμα ένας ξένος που θα αποκτηθεί. Υπάρχει όμως μία ιδιαιτερότητα: ο Σάσα είναι αυτός που θα κρίνει όπως φαίνεται και την περίπτωση του Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Εξαρχής από τους ξένους της ομάδας (πλην των Έλις και Μακ Κίσικ) αυτός που είχε πιθανότητες να μείνει ήταν ο Ρούμπιτ. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Μπαρτζώκας, είναι άψογος χαρακτήρας και ταιριάζει στο «παζλ» που έχει συνθέσει στο μυαλό του ο Έλληνας κόουτς.

Αν ανανεώσει ο Βεζένκοφ με την ομάδα, τότε ο Ρούμπιτ έχει πάρα πολλές πιθανότητες να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός έχει οψιόν στο συμβόλαιό του και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να τον ενημερώσουν μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Η υπόθεση του Βεζένκοφ τώρα είναι σε καλό δρόμο. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία στο οικονομικό, αλλά θεωρείται σίγουρο πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές θα τα βρουν, καθώς και οι δύο επιθυμούν να συνεχίσουν μαζί και έχει άλλωστε διαμηνυθεί στην κάθε πλευρά.

Από κει και πέρα, από τις άλλες περιπτώσεις που αναγράφονται στη λίστα του Έλληνα κόουτς για το «4άρι» που θα βοηθάει και στο «5», έχει διαγραφεί αυτή του Άντονι Γκιλ, σε αντίθεση με αυτή του Αϊζάια Χικς (25 ετών, 2,03 μ., πέρσι στην Άβτοντορ και τη VTB) που συνεχίζει να βρίσκεται στα υπόψη. Στη λίστα του κόουτς υπάρχει και ο Άλεξ Πόιθρες (26 ετών, 2,06 μ.) που έκανε καλή χρονιά με τη Γαλατασαράι, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.