EuroLeague: Στους κορυφαίους της δεκαετίας στα δίποντα ο Πρίντεζης

Αφιέρωμα στους παίκτες που έχουν σκοράρει περισσότερες φόρες με δίποντο την τελευταία δεκαετία έκανε η EuroLeague. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης

EuroLeague: Στους κορυφαίους της δεκαετίας στα δίποντα ο Πρίντεζης

Η EuroLeague έκανε αφιέρωμα στους παίκτες που έχουν κάνει τη διαφορά στα δίποντα την τελευταία δεκαετία. Πρώτος στη λίστα της κατάταξης είναι ο Άντε Τόμιτς καθώς είναι ο μόνος που πέτυχε πάνω από 1.000 δίποντα. Δεύτερος στη λίστα έρχεται ο Κάιλ Χάινς με 920, ενώ τρίτος ο Γιώργος Πρίντεζης με 882.

Γιώργος Πρίντεζης και Ολυμπιακός: Η σημαία στον ιστό της

Μεταξύ άλλων η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ αναφέρει: «Κανένας παίκτης στην ιστορία της EuroLeague δεν έχει βάλει περισσότερα δίποντα από τον Άντε Τόμιτς, και 1.115 από αυτά ήρθαν στα παιχνίδια που έπαιξε μεταξύ 2010 και 2020. Πράγματι, ο Τόμιτς έχει σχεδόν 200 δίποντα περισσότερα από τον επόμενο καλύτερο παίκτη αυτής της κατηγορίας την τελευταία δεκαετία, Κάιλ Χάινς.

Ολυμπιακός: Ο Πρίντεζης ανανέωσε έως και το 2021

Βοήθησε ότι και οι δύο έκαναν και τις περισσότερες εμφανίσεις στην EuroLeague στη δεκαετία του 2010, αλλά για να γίνει σαφώς ο καλύτερος σκόρερ στο καλάθι, ο Τόμιτς είναι πραγματικά εξαιρετικός. Ο σέντερ των 2,17 μέτρων έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2010 με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από την ένταξή του στην Μπαρτσελόνα το 2012. Ακόμα και στις σεζόν που φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Τόμιτς σημείωσε περισσότερα δίποντα (930) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη σε όλη την τελευταία δεκαετία».