Euroleague: Η «ερυθρόλευκη» κορυφή με Κλέιζα και η «μονομαχία» με Γουντς (pic-vids)

Αναδρομή της Euroleague στο 2009-10, με τον Λίνας Κλέιζα του Ολυμπιακού να κυριαρχεί και να βγαίνει πρώτος σκόρερ στη σεζόν.

Euroleague: Η «ερυθρόλευκη» κορυφή με Κλέιζα και η «μονομαχία» με Γουντς (pic-vids)

Η Euroleague έκανε μια μικρή αναδρομή, μόλις… δέκα χρόνια πριν, ενθυμούμενη τους πρώτους σκόρερ εκείνης της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είχε μια ακριβή ομάδα, με ουκ ολίγους παικταράδες, που ίσως ο κορυφαίος σε όνομα και αξία ήταν ο Λίνας Κλέιζα. Απευθείας από το ΝΒΑ τον είχαν φέρει οι Αγγελόπουλοι με συμβόλαιο των 2.5 εκατομμυρίων.

Ο Κλέιζα, σε ομάδα με Βούισιτς, Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Σχορτσανίτη και Τσίλντρες είχε πάρει το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» που δίνεται στον πρώτο σκόρερ της Euroleague, καθώς είχε σημειώσει μέσα στη σεζόν εκείνη, σε 21 ματς, 377 πόντους με μέσο όρο πόντων 17,1.

Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει εκείνη τη σεζόν μέχρι τον τελικό του Final 4, χάνοντας το τρόπαιο από την Μπαρτσελόνα.

Δεύτερος σκόρερ, εκείνη τη σεζόν ήταν μάλιστα ένας… πρώην «ερυθρόλευκος». Ο Κιντέλ Γουντς, έπαιζε στην Πρόκομ και μάλιστα είχαν μονομαχήσει με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Γουντς είχε σημειώσει στη σεζόν 337 πόντους συνολικά έχοντας 16,9 πόντους μ.ο.

Μόνο άσχημα δεν τα είχε πάει και ο Τζος Τσίλντρες, που ήταν 5ος σκόρερ στη σεζόν, έχοντας συνολικά 304 πόντους ήτοι 15.2 μ.ο.