Το σενάριο αποχώρησης του Παναθηναϊκού χωρίς ρήτρα

Αυτό είναι το «παράθυρο» στο οποίο ενδέχεται να ποντάρει ο Παναθηναϊκός για να αποχωρήσει από τη Euroleague χωρίς να πληρώσει τη ρήτρα αποχώρησης. 

Το σενάριο αποχώρησης του Παναθηναϊκού χωρίς ρήτρα

Σας επισημάναμε νωρίτερα πως ο Παναθηναϊκός ναι μεν θέλει να αποχωρήσει από τη Euroleague, αλλά για να γίνει αυτό πράξη θα πρέπει να καταβάλει και ένα ποσό αποζημίωσης, ύψους 10.000.000 ευρώ.

Υπάρχει όμως και ένα «παράθυρο», στο οποίο ενδέχεται και να ποντάρει το «τριφύλλι» για να φύγει από τη Euroleague δίχως να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό.

Παρτιζάν: «Έτοιμοι αν φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Euroleague»

Μεταξύ άλλων, οι κανονισμοί της Euroleague αναφέρουν τα εξής: «Μόνο οι ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο και τρία συναπτά έτη συμμετοχής στη Euroleague μπορούν να μεταβιβάσουν την άδειά τους σε τρίτο σύλλογο, αφού πρώτα γίνει αποδεκτή μια τέτοια κίνηση από τη γενική συνέλευση και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Οποιαδήποτε αντικατάσταση ομάδας, για οποιονδήποτε λόγο γίνει, προϋποθέτει ο παλαιός σύλλογος να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα κριτήρια που έχουν αποφασιστεί».

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μεταβιβάσει το εγγυημένο συμβόλαιό του σε οποιονδήποτε σύλλογο μπορεί να αντεπεξέλθει στη Euroleague. Όπως είναι γνωστό, τόσο η ιταλική Βίρτους Μπολόνια όσο και η Παρτιζάν Βελιγραδίου από τη Σερβία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αγωνιστούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για να δούμε αν αυτό όντως μπορεί να γίνει πράξη ή αν η διοργάνωση επιμείνει στη ρήτρα των 10.000.000 ευρώ.

Αποχωρεί ο Παναθηναϊκός από τη Euroleague - H επιστολή στον Μπερτομέου

Αποχώρηση Παναθηναϊκού από Euroleague - Πρέπει να πληρώσει ρήτρα ύψους 10.000.000 ευρώ