Κόνιαρης: Η πρώτη φορά στην Euroleague, ο δανεισμός και τα καλύτερά του (vid)

Με τα πάνω και τα κάτω του ο Αντώνης Κόνιαρης στην πρώτη του φορά στον Ολυμπιακό και την Euroleague. Η συμφόρηση στα γκαρντ και ο δανεισμός.   

Κόνιαρης: Η πρώτη φορά στην Euroleague, ο δανεισμός και τα καλύτερά του (vid)

Με τις καλές του στιγμές αλλά και τις πιο αρνητικές, διακρίθηκε η πρώτη (ημιτελής) σεζόν του Αντώνη Κόνιαρη στον Ολυμπιακό. Έπιασε Λιμάνι από τον ΠΑΟΚ, με την μετακίνησή του να έχει επισφραγιστεί ουσιαστικά πολύ πιο πριν «κατέβει» στον Πειραιά και έπαιξε στο ανώτατο επίπεδο της Euroleague για πρώτη φορά, καθώς μία συμμετοχή που είχε με τον Παναθηναϊκό δεν πιάνεται.

Ο Χανιώτης γκαρντ έπαιξε σε 24 ματς με τον Ολυμπιακό στην κορυφαία διοργάνωση και στα 13 εξ αυτών ξεκίνησε στην αρχική 5άδα. Στο μυαλό των περισσότερων ήταν ο παίκτης αυτός που θα πιέσει στην άμυνα και θα πάρει τα σουτ που του αναλογούν, αν και σε αυτά πολλές φορές ήταν διστακτικός.

Είχε τις βραδιές του, στις οποίες ήταν πολύ καλός, με συνεισφορά σε πολλούς τομείς, με τον Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο της ομάδας, ενώ τα καλύτερά του παιχνίδια τα έκανε με τις γερμανικές Άλμπα Βερολίνου (11 πόντους, 2 ασίστ) και Μπάγερν Μονάχου (10 πόντους).

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Κόνιαρης σα να έχασε την αυτοπεποίθησή του, σα να ένιωσε πως ξεκινάει από την αρχή και γενικότερα οι εμφανίσεις του ήταν προς τα… κάτω, δείχνοντας πως θέλει ακόμα δουλίτσα για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, όπου έκλεισε τη σεζόν με 3.4 πόντους σε 13 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 30.8% δίποντα, 41.7% τρίποντα και 83.3% βολές. Παράλληλα είχε 1.4 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ. 0.7 κλεψίματα και 1 λάθος κατά μέσο όρο.

Πολλοί υποστήριξαν πως αν υπήρχε και μία δεύτερη διοργάνωση, όπως το πρωτάθλημα, ο Κόνιαρης θα είχε πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, θα είχε «ψηθεί» περισσότερο και εν γένει θα ήταν ακόμα καλύτερα για τον ίδιο. Δεν θα διαφωνήσουμε.

Αυτό θα πάει να γίνει τώρα, σε διαφορετικές όμως συνθήκες. Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι μέλος του Ολυμπιακού και τυπικά, να υπάρχει και από πίσω ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ενώ να αναμένονται ακόμα τρία γκαρντ (Σλούκας και 2 Αμερικανοί) και φυσικά τον Βασίλη Σπανούλη, κατανοεί κανείς πως αυτόματα ο Κόνιαρης χάνει χρόνο και χώρο.

Η σκέψη που ωριμάζει είναι να δοθεί δανεικός και μάλιστα σε ομάδα που θα παίζει και Ευρώπη, ώστε να «ψηθεί», να πάρει εμπειρίες και να βελτιωθεί. Συνηθίζει να το κάνει ο Ολυμπιακός αυτό, από τον Σλούκα και τον Πρίντεζη μέχρι άλλα παιδιά που εν τέλει… δεν βγήκαν.

Πάντως, αυτό θέλει και ο ίδιος ο Κόνιαρης. Γνωρίζει πως αυτό θα ήταν ιδεατό και το καλύτερο για την καριέρα του.

Ας θυμηθούμε πάντως κάποιες στιγμές από τον Χανιώτη γκαρντ έτσι όπως τις μόνταρε το SEBHL.