Μπερτομέου: «Οι ομάδες γίνονται "μικρότερες" στη FIBA, θα μείνει ο Παναθηναϊκός»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στις ομάδες που επέλεξαν να αφήσουν το EuroCup για το Basketball Champions League, αλλά και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απείλησε με αποχώρηση την EuroLeague.

Μπερτομέου: «Οι ομάδες γίνονται "μικρότερες" στη FIBA, θα μείνει ο Παναθηναϊκός»

Σε εκπομπή του ισραηλινού «Sport5» φιλοξενήθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου και σχολίασε την απόφαση των Ρίτας Βίλνιους, Νταρουσάφακα, Μπιλμπάο, Τόφας να αφήσουν το EuroCup για λογαριασμό του Basketball Champions League.

«Αν η FIBA προσφέρει χρήματα σε κάποιες ομάδες, καταλαβαίνω πως αυτό είναι ελκυστικό. Έχουμε δει περιπτώσεις στο παρελθόν που ομάδες πήραν αυτή την απόφαση (να πάνε στο BCL) και δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά, όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Μπάμπεργκ. Η απόφαση αυτή δεν ήταν επιτυχημένη για τις ομάδες. Εμείς δεν προσφέρουμε ποτέ χρήματα σε μια ομάδα, η FIBA έχει διαφορετική πολιτική, είναι ξεκάθαρο. Έτσι οι ομάδες γίνονται "μικρότερες"», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να αποχωρήσει από την EuroLeague, τονίζοντας ότι: «Φυσικά και περιμένω να μείνουν (στην Euroleague). Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, είναι μέρος της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ξέρω πως έχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά όλες οι ομάδες έχουν, οπότε δεν αποτελούν εξαίρεση. Είμαι σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, γιατί το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα είναι καλύτερος εκτός Euroleague. Το να φύγεις από την Euroleague, η ομάδα σου χάνει την ευκαιρία να προσφέρει στους φιλάθλους το καλύτερο προϊόν στην Ευρώπη».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας