Σταυρόπουλος για Ολυμπιακό: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις μόνο Euroleague»

Ως μία ευκαιρία ώστε η Euroleague να επιστρέψει πιο δυνατή είδε την απόφαση της ακύρωσης της φετινής σεζόν ο τζένεραλ μάνατζερ της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος. 

Σταυρόπουλος για Ολυμπιακό: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις μόνο Euroleague»

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος, γύρισε ήδη σελίδα ατενίζοντας τη νέα σεζόν στη Euroleague ύστερα από την απόφαση για ακύρωση της φετινής σεζόν. Ο ίδιος έδειξε τον δρόμο μάλιστα με ανάρτηση του στο Twitter όπου έγραψε χαρακτηριστικά:

Οριστικό: Τέλος η Euroleague - Ακυρώθηκε η φετινή σεζόν

«Ήμασταν αποφασισμένοι να τελειώσουμε την σεζόν και η Euroleague κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και εξέτασε κάθε σενάριο επανέναρξης. Είναι στενάχωρο που μία τόσο συναρπαστική σεζόν θα τελειώσει στη μέση, αλλά ήταν η μοναδική απόφαση που μπορούσε να ληφθεί δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης.

Τώρα, επικεντρωνόμαστε στην επόμενη σεζόν προκειμένου να καταστήσουμε βέβαιο ότι θα λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για μία σπουδαία Euroleague, γεμάτη ταλαντούχους παίκτες και ταλαντούχες ομάδες, με το επίπεδο να διατηρείται πολύ ψηλά από την πρώτη μέρα. Είναι μία ευκαιρία να επιστρέψουμε πιο δυνατοί και να εδραιώσουμε τη θέση μας ως κορυφαία λίγκα της Ευρώπη.

Τέλος, εμείς ως Ολίμπια Μιλάνο θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας για την διαρκή στήριξή τους και όλους τους φιλάθλους που μας ακολουθούν παντού. Μας λυπεί ότι δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν, αλλά ήδη ετοιμαζόμαστε για την συναρπαστική επόμενη. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε εκ νέου».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Σταυρόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ ΦΜ» για το οικονομικό αντίκτυπο της οριστικής ματαίωσης της σεζόν, τα συμβόλαια των παικτών ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό που έχει επιλέξει να παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα.

Για τον οικονομικό αντίκτυπο: «Σίγουρα η ζημιά για όλες τις ομάδες υπάρχει. Αλλά, από την πλευρά της Ευρωλίγκας ήταν τι θα γίνει. Το οικονομικό θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο σε 2-3 εβδομάδες. Τώρα πια, μπορεί η Ευρωλίγκα θα κάνει τις επαφές της και θα δει ποια θα είναι τα οικονομικά στοιχεία που θα παρουσιαστούν σε όλους τους μετόχους».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Η συμφωνία είναι να καταβληθεί το 80% των συνολικών αποδοχών, αφού σταμάτησε η διοργάνωση. Σε όλες τις καταστάσεις και όλες οι πλευρές χάνουν κάτι. Οπότε δόθηκε και η ευκαιρία σε κάποιες ομάδες και έκαναν μικρότερες μειώσεις, άλλες στο 20%».

Για τον Ολυμπιακό που παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα αν αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες στο μέλλον: «Δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς τους λόγους που το έκανε αυτό και οι πρόεδροι ξέρουν. Δεν είναι κάτι εύκολο. Οι ομάδες αντιπροσωπεύουν σημαντικό κομμάτι στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Είναι μία ευρύτερη συζήτηση και πρέπει να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι διαφορετικό».

Για τη Serie A: «Πιστεύω ότι μπορεί να αρχίσει. Αλλά, πρέπει να δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση. Συζητιούνται τα πρωτόκολλα και όταν συμφωνηθούν τότε το επόμενο βήμα θα είναι να αρχίσουν. Κάνουν προσεκτικά βήματα για να μειωθούν οι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν».