Αταμάν: «Η Εφές πρέπει να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα φέτος»

Κατά της απόφασης της τουρκικής ομοσπονδίας να διακόψει το πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο προπονητής της Αναντολού Εφές Εργκίν Αταμάν, με τον ίδιο να τονίζει πως η Εφές αποτελεί την καλύτερη ομάδα στην Euroleague φέτος. 

Αταμάν: «Η Εφές πρέπει να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα φέτος»

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές Εργκίν Αταμάν εξέφρασε την αντίθεσή του και πάλι σχετικά με την διακοπή του τούρκικου πρωταθλήματος. Παράλληλα υπογράμμισε πως αν Euroleague δεν αρχίσει και πάλι τότε άπαντες στην τουρκική ομάδα θα στεναχωρηθούν καθώς θέλουν -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- να αποδείξουν πως η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα φέτος.

Ο τεχνικός των Τούρκων τόνισε αναλυτικά στην «Hurriyet»: «Θα μπορούσε να βρεθεί μια σύντομη φόρμουλα με πιθανές ημερομηνίες έναρξης. Περίμενα η ομοσπονδία να προσπαθήσει για το τουρκικό πρωτάθλημα. Ειπώθηκε πως «το μπάσκετ παίζεται σε κλειστό γήπεδο», οπότε ρώτησα γιατί στη Γερμανία και στο Ισραήλ θα παίξουν;

Ο ιός είναι τώρα μέρος της ζωής μας, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Βλέποντας την προσπάθεια στο ποδόσφαιρο, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις ανοίγουν στην χώρα, αλλά μπάσκετ δεν θα παιχθεί. Δεν βρίσκω την απόφαση σωστή. Αν ήμουν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, θα έκανα μεγάλες προσπάθειες».

Αναφορικά με την Euroleague υποστήριξε: «Φαίνεται πως κατά 60%-70% θα παίξουμε. Θα στεναχωρηθούμε αν η Euroleague δεν αρχίσει. Η Αναντολού Εφές πρέπει να αποδείξει ότι ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος. Είμαστε πολύ κοντά στον τίτλο. Ναι, υπάρχει ένα Final 4 και οι αντίπαλοι είναι δυνατοί. Θα παίζουμε, σαν να έχουμε χάσει στον ημιτελικό».