Ολυμπιακός: Αναμένοντας την 25η Μαΐου - Τα σενάρια που εξετάζουν

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση της Euroleague αναφορικά με το αν θα συνεχιστεί η διοργάνωση. Οι ξένοι και τα σενάρια που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ολυμπιακός: Αναμένοντας την 25η Μαΐου - Τα σενάρια που εξετάζουν

Στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με μπάλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ωστόσο τηρούν παράλληλα στάση αναμονής και αγωνίας για την απόφαση της Euroleague, αναφορικά με το αν θα συνεχιστεί η διοργάνωση!

Την προσεχή Δευτέρα (25 Μαΐου) θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι 11 ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια (ανάμεσά τους φυσικά και ο Ολυμπιακός) με την ECA, ώστε να βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα με τις συνθήκες κορονοϊού που επικρατούν σε κάθε χώρα, τα υγειονομικά μέτρα και τα περιθώρια που έχουν να στείλουν τις ομάδες σε μία πόλη για να παίξουν όλοι εκεί και να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Στον Ολυμπιακό έχουν στο μυαλό τους δύο σενάρια και τις προεκτάσεις αυτών:

Να μη συνεχιστεί η Euroleague, στο οποίο σενάριο τα πάντα είναι πιο απλά και φυσικά να συνεχιστεί η σεζόν, όπου όλα αυτομάτως είναι πιο πολύπλοκα.

Εν πρώτοις και το πιο σημαντικό: το κεφάλαιο των ξένων που είναι στις χώρες τους και θα ειδοποιηθούν να επιστρέψουν μόνο αν συνεχιστεί η ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε προηγούμενη συνάντηση που είχαν με τη διοργανώτρια αρχή είχε οριστεί η 15η Ιουνίου να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις και η 1η Ιουνίου να έχουν μεταβεί στις ομάδες τους όλοι οι παίκτες, ώστε να έχουν περάσει και την περίοδο της καραντίνας (14 ημέρες).

Στο μεγάλο λιμάνι λοιπόν έχουν αρχίσει να σκέφτονται όλες τις επιλογές τους για το σενάριο της επιστροφής των ξένων. Από το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν οι παίκτες για την καραντίνα ή τα σπίτια με γυμναστήρια μέσα, μέχρι το σενάριο να έρθουν απευθείας στις 15 Ιουνίου, από τη στιγμή που θα αρθεί το μέτρο της καραντίνας.