O Κέσελ αποκάλυψε τη μέρα που ο Ίβκοβιτς πέταξε το πινακάκι στον Σπανούλη

Ο Μάρκο Κέσελ σε συνέντευξή του μίλησε για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Βασίλη Σπανούλη.  

O Κέσελ αποκάλυψε τη μέρα που ο Ίβκοβιτς πέταξε το πινακάκι στον Σπανούλη

Μεγάλη συνέντευξη για τη ζωή του και την πορεία του στο μπάσκετ, έδωσε ο Μάρκο Κέσελ στο σέρβικο «sportklub.rs». Ο Σέρβος φόργουορντ που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, αλλά κρέμασε τα παπούτσια του, μίλησε φυσικά για τον τελικό της Πόλης το ΄12.

Αρχικά ο Κέσελ είπε: «Ο Πέσιτς (στον Ερυθρό Αστέρα) ήταν περισσότερο πατέρας, με τον Ίβκοβιτς ήταν πιο επαγγελματική σχέση».

O Σπανούλης 5ος σε ψηφοφορία για τον κορυφαίο όλων των εποχών στην Ευρώπη (pic)

Στη συνέχεια είπε για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τα τρικ του: «Γι αυτό είναι μεγάλος προπονητής, γιατί ακόμα και μία λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Στους τελικούς πρωταθλήματος μας είχε πει ότι ο Διαμαντίδης κάνει δύο ντρίμπλες στα αριστερά και μετά δημιουργεί. Στην πρώτη ντρίμπλα ένας παίκτης θα προσποιείται ότι πηγαίνει πάνω σα να δίνει βοήθεια. Μου φάνηκε παράξενο αλλά να που έκανε τη διαφορά».

Ενθυμούμενος τον τελικό της Πόλης το ΄12, είπε: «Στους 12-15 πόντους διαφορά σκεφτόμασταν μόνο να μην χάσουμε με 40 πόντους διαφορά. Ο Ντούντα μπήκε στα αποδυτήρια και όλη την ώρα φώναζε μόνο στον Σπανούλη. Του πέταξε και το πινακάκι. Του έλεγε «είσαι ο ηγέτης της ομάδας, κάτι πρέπει να κάνεις». Αυτό ξύπνησε όλους τους παίκτες γιατί ο Μπίλι ήταν ο ηγέτης μας και αποφασίσαμε να βγούμε έξω και να πεθάνουμε μέσα στο παρκέ».