Final Four 2015: Ο τρίτος τελικός για τον Ολυμπιακό μέσα σε τέσσερα χρόνια (vid)

Σαν σήμερα, το 2015, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στον τρίτο του τελικό Final Four στην EuroLeague μέσα σε τέσσερα χρόνια, χάνοντας το τρόπαιο από την «οικοδέσποινα» Ρεάλ στη Μαδρίτη. Tα... νεύρα Σπανούλη με Ρούντι.

Final Four 2015: Ο τρίτος τελικός για τον Ολυμπιακό μέσα σε τέσσερα χρόνια (vid)

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four της Μαδρίτης. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν το τρόπαιο από την «οικοδέσποινα» Ρεάλ με 78-59. Οι Πειραιώτες ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το 30' (53-46), αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχαν δυνάμεις. Έκανε τη... ζημιά ο Τζέισι Κάρολ με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεχώρισε ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους.

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η επική εμφάνιση του Σπανούλη στη Μαδρίτη και η ανατροπή με την ΤΣΣΚΑ (vid)

Νωρίτερα, οι Πειραιώτες είχαν «σκοτώσει» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, με το αλησμόνητο εντυπωσιακό ξέσπασμα του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη κάνει ένα σορό υπερβάσεις. Στα playoffs είχαν πετάξει νοκ-άουτ τη Μπαρτσελόνα, αν και είχαν μειονέκτημα έδρας, ενώ στον ημιτελικό νίκησαν για τρίτη σερί φορά σε Final Four τη ρωσική αρκούδα.

Εκείνος ήταν ο τρίτος τελικός Final Four μέσα σε τέσσερα χρόνια για τον Ολυμπιακό, δείγμα της δυναμικής, της ποιότητας, της διάρκειας και της συνέπειας που είχε εκείνη η σπουδαία ομάδα του Πειραιά, υπό την ηγεσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη. Λίγο πριν το τέλος, ο πάντα εριστικός Ρούντι Φερνάντεθ πέταξε τη μπάλα στον αρχηγό των "ερυθρολεύκων" και εκείνος ανταπέδωσε.

Δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 5(1), Φερνάντεθ 7(1), Νοτσιόνι 12(2), Ματσιούλις 9(2), Ρέγιες 2, Ροντρίγκεθ 11(1), Αγιόν 2, Κάρολ 16(4), Γιουλ 12(2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 10(2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Λαφαγέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17(3).